FR NL

Aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstand

Combi learning

Social Media Shares
Aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstand
 
  •   Wetgeving Burgerlijke Aansprakelijkheid (rechtsgronden) + Burgerlijke Aansprakelijkheid privéleven (tak 13)
  •   Burgerlijke Aansprakelijkheid verzekeringen van ondernemingen en beroepen (tak 13)
  •   Rechtsbijstand (tak 17)

In deze module worden de rechtsgronden van de burgerlijke aansprakelijkheid uitvoerig behandeld.

Begrippen zoals burgerlijke en contractuele aansprakelijkheid, enkelvoudige en samengestelde aansprakelijkheid (voor zaken, voor daden personen voor wie men instaat, voor een dier en voor een gebouw waarvan men eigenaar is). Die rechtsbegrippen zijn van toepassing op alle BA-verzekeringen.

Verder behandelt deze module de verzekering BA-Privé-leven, beter gekend als 'de familiale verzekering'. Doordat de rechtsgronden en de basisprincipes van deze verzekering in detail worden benaderd, kunnen de andere BA-verzekeringen, die in het tweede deel worden besproken, vlotter worden geassimileerd.

De gemiddelde studieduur (zelfstudie) voor deze module bedraagt +/- 2,5 dagen (syllabus van 85 pagina’s).

U kunt kiezen tussen volgende mogelijkheden:

  • Toegang tot het leer(oefen)platform: aan de hand van een reeks vragen oefent u de materie in; deze vragen zijn opgesteld als voorbereiding op het officieel examen, erkend door de FSMA.
  • Toegang tot het leer(oefen)platform en inschrijving voor examen: u oefent de materie in via het leerplatform; daarna legt u het officieel examen, erkend door de FSMA, af.
  • Syllabus, leer(oefen)platform en examen: u ontvangt de syllabus die u zelfstandig doorneemt en instudeert. Tegelijk krijgt u toegang tot het leer(oefen)platform waar u kunt toetsen in welke mate u de materie beheerst. Daarna legt u het officieel examen, erkend door de FSMA, af.
  • Klassikale sessie, syllabus, leer(oefen)platform en examen: u ontvangt de syllabus die u zelfstandig doorneemt en instudeert. Tegelijk krijgt u toegang tot het leer(oefen)platform waar u kunt toetsen in welke mate u de materie beheerst. Daarna neemt u deel aan een (klassikale) herhalingsdag waar de hoofdpunten worden herhaald en geïllustreerd met voorbeelden en praktijkgevallen, en waar u vragen kunt stellen om u beter voor te bereiden op het examen. Daarna legt u het officieel examen, erkend door de FSMA, af.

U hebt reeds een basiskennis. U bent in staat op een zelfstandige manier te leren.

U wilt uw professionele kennis met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekeringen en de rechtsbijstand verdiepen.

U krijgt inzicht in de aansprakelijkheidsverzekeringen en de rechtsbijstand.

 DatumTaalDuur 
WachtlijstSchrijf in

Wat u zeker ook interesseert