FR NL
Langer werken, een uitdaging?

Langer werken, een uitdaging?Basic

Webclass or Face-to-Face

Automatisering en digitalisering, nieuwe managementvormen, grote wijzigingen op de verzekeringsmarkt, … de wereld verandert snel. Jobzekerheid is niet meer vanzelfsprekend, voortdurende kennisvernieuwing een noodzaak. Zit je als 50-plusser in je derde loopbaanfase? Dan komt daarbij nog een extra uitdaging: de maatschappelijke realiteit dat we allemaal langer moeten werken. Wat betekent dat voor jou en je collega’s? En hoe blijf je met gezonde energie aan de slag?

Een opleiding, een workshop, een sensibilisatie- of intervisie-sessie, … op maat van uw bedrijf?

Inhoud traject

Duur van de opleiding: 1 dag

We gaan aan de slag met de vraag: wat is er aan de hand in de wereld om ons heen? Hoe ga ik daarmee om en hoe maak ik een plan om met passie en plezier te blijven werken? Ieder ontwikkelt daarbij zijn eigen antwoorden maar het helpt om met anderen uit te wisselen bij het bouwen van je eigen actieplan. Dat doen we in een afwisselende sessie met korte presentaties, onderling uitwisselen, en een praktische oefening in het opstellen van een plan voor je werktoekomst.

Stap 1: wat is er aan de hand, wat betekent dat voor mij?

  • De revolutie op de arbeidsmarkt. Wat zijn maatschappelijke ontwikkelingen? Wat vragen deze ontwikkelingen van de 50plusser?
  • Ons werk verandert razendsnel. Wat kunnen we in de komende jaren verwachten?
  • Langer doorwerken wordt steeds meer gewoon. Welke vragen roept dat bij mij op? Heb ik een plan voor de komende werkjaren? Hoe blijf ik 'speler in het spel'?


Stap 2: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Hoe hou ik de regie op mijn werktoekomst?
Met behulp van oefeningen, discussie in kleine groepen en presentatie van een blauwdruk voor je werktoekomst, leggen we de basis voor het maken van een persoonlijk plan voor je derde werkfase. Daarbij gebruiken we elkaar als klankbord over de vraag: wat kan ik zelf doen om met passie en plezier productief te blijven? Wat kan mijn organisatie doen?

 

 

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Voor wie ?

Voor alle medewerkers met 20 à 25-tal jaar werkervaring en 50-plussers.

Resultaat

Deze workshop wordt een prikkelende en uitdagende inspiratiesessie, die je verlaat met nieuwe inzichten over hoe je duurzaam inzetbaar en waardevol blijft, óók in de derde loopbaanfase.

WaarDatumTaalDuur 
WachtlijstSchrijf in

Wat u zeker ook interesseert

-