Verfijn uw keuze

Leerdomein 

Persoonlijke evolutie  #15

 Oplossingsgericht denken en handelen

Group training

Vertrek vanuit de oplossingen, niet vanuit de problemen. Dat is het uitgangspunt van deze opleiding. Zo bent u gewapend tegen hindernissen op uw pad. En schiet u in zevenmijlslaarzen vooruit. Dankzij de praktische oefeningen pakt u uw toekomstige uitdagingen doelgericht en positief aan. En leert u de juiste vragen stellen om anderen verder te helpen.

 Energiek en authentiek handelen

Group training

Het is lang niet vanzelfsprekend om na elk voorval opnieuw soepel recht te krabbelen. Deze opleiding ondersteunt u om trouw te blijven aan uzelf en uw grenzen af te bakenen. Blik vooruit: positief doorgaan.

 Met uw persoonlijke kleuren en talenten aan de slag !

Group training

Jezelf kennen is de basis om stevig in het leven te staan. Dankzij deze opleiding ontdekt u wie u écht bent. U leert waar u staat en waar er kansen voor persoonlijke ontwikkeling liggen.

 Verandering persoonlijk verwelkomen

Group training

Al van bij uw geboorte ondergaat u voortdurend veranderingen. Onze genen zijn er dan ook op ingesteld. Toch zijn nieuwe omstandigheden soms bedreigend. En kunt u emotionele reacties verwachten, van uzelf of collega’s. Oké, die hebben hun nut … als u er juist mee omgaat. En hoe treedt u komende veranderingen met vertrouwen tegemoet? Fopas zet u op weg.

 Ambassadeur van verandering*

Group training

Bent u mee verantwoordelijk voor een kleine verandering of grootse reorganisatie in uw onderneming? Dan staat u voor een hachelijke klus: alle betrokkenen meekrijgen in uw verhaal. Gelukkig biedt Fopas u handvatten aan. Waarmee u weerstand ombuigt tot een troef, mensen overtuigt, en uw proces vlotter op gang trekt.

 Ambassadeur van verandering

Webinar

Tijdens dit webinar krijgt u een aantal tips en tricks om uw rol als ambassadeur van verandering binnen uw organisatie met verve te kunnen vervullen, zonder er zelf in vast te lopen.

 Ambassadeur van verandering

Combi learning

In dit traject ontdekt u hoe u uw rol als ambassadeur van verandering binnen uw organisatie met verve kan vervullen, zonder er zelf in vast te lopen.

 Ambassadeur van verandering

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Ambassadeur van verandering'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt. Bent u mee aan boord?

Webinar

De impact van de digitale transformatie wordt hoe langer hoe groter. Het gaat niet meer om de vraag of, maar wel hoé we ons niet laten overweldigen door deze nieuwe manieren van werken en nieuwe technologieën die altijd maar sneller en sneller evolueren.

 De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt. Bent u mee aan boord?

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt: bent u mee aan boord?'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in de workshop gaan we hier dieper op in.

 Digitale transformatie : negeren of omarmen

Combi learning

Digitale transformatie: wat betekent het? Wat is er veranderd? En hoe gaat u zelf met deze evolutie om? Wat zijn mogelijke valkuilen en opportuniteiten?

 Uw job in handen nemen

Group training

Met deze opleiding kneedt u uw job naar uw eigen wensen. Enerzijds door precies te weten waarvoor u staat en daarvoor te kiezen. Anderzijds door met kleine ingrepen uw dagelijkse werk beter in te vullen. In twee dagen destilleert u uw eigen waarden, kwaliteiten en leerpunten. U grijpt vast waarvan u energie krijgt, en laat los wat ballast is. Totdat u uw job stevig in eigen handen hebt.

 Uw netwerk uitbouwen, ook online

Group training

Een netwerk weeft zich niet automatisch. U moet de draden zelf spinnen. Hoe pakt u dat aan? Hoe wekt u vertrouwen op? En hoe wendt u ook zwakke banden in uw voordeel aan? Ga ernaar op zoek – samen met Fopas. U krijgt een aantal hulpmiddelen waarmee u gegarandeerd succes oogst. Uw persoonlijk ‘merk’ verkoopt dan als warme broodjes.

 Talenten waarmaken als 50+

Individual route

U bent 50plusser en u wilt wel eens wat anders? U bent in het algemeen tevreden met uw job, maar u hebt het gevoel wat te missen? U gebruikt uw competenties in uw job, maar niet uw talenten? Als u JA antwoordt op één van deze vragen, lees dan zeker verder!

 Langer werken, een uitdaging?

Group training

Automatisering en digitalisering, nieuwe managementvormen, grote wijzigingen op de verzekeringsmarkt, … de wereld verandert snel. Hoe blijft u in uw derde loopbaanfase of als 50-plusser met gezonde energie aan de slag?