Verfijn uw keuze

Leerdomein 

Opleidingen Efficiëntie  #25

 Anderen overtuigen van uw ideeën

Group training

In deze opleiding dikt u uw overtuigingskracht aan. U verdiept u in de beïnvloedingsstijlen en ontdekt welke u het beste liggen. U leert ook naar uw gelijk te streven op een gezonde, empathische manier. Wees niet verbaasd als u voortaan de neuzen van uw collega’s in een mum van tijd in uw richting krijgt!

 Anderen overtuigen van uw ideeën

Webinar

U wil anders leren communiceren om deze meer overtuigingskracht te geven? U wenst op een meer overtuigende manier mensen mee te krijgen in uw verhaal? Dan is dit webinar voor u!

 Anderen overtuigen van uw ideeën

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Anderen overtuigen van uw ideeën'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Zelfzeker informeren en presenteren

Group training

Vooraan in een groep. Tientallen ogen verwachtingsvol op u gericht. En dan … raakt u niet uit uw woorden. Of staat u te trillen op uw benen. Hoe krijgt u die zenuwen onder controle? Hoe bereidt u uw presentatie voor zodat u de draad niet verliest? Fopas stoomt u klaar.

 Spreken voor een publiek - zich voorbereiden

Webinar

Help! Binnen enkele dagen moet u spreken voor een publiek. Hoe bereidt u zich voor? Hou krijgt u uw zenuwen onder controle? Hoe zorgt u voor aandachtige en geëngageerde toeschouwers? In dit webinar komt het allemaal aan bod: van uw overwinning op uw plankenkoorts tot de opbouw van uw presentatie. Zodat uw toehoorders aan uw lippen hangen.

 Spreken voor een publiek - zich voorbereiden

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Spreken voor een publiek - Zich voorbereiden'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Scherp uw creatief vermogen aan

Group training

Creatief denken wordt één van de kerncompetenties in onze snel veranderende en innoverende wereld. Creatief denken helpt u ook om problemen en moeilijke situaties op een andere manier aan te pakken.

 Occasioneel trainen, ook op de werkvloer

Group training

Af en toe geeft u een opleiding(ssessie) of geeft u uw collega's instructies op de werkvloer. En dat lukt (meestal). Wilt u er nog meer vat op krijgen? Reserveer dan alvast uw plaats voor deze opleiding.

 Informatie verwerken en structureren

Group training

Vandaag de dag worden we overspoeld met informatie. Een groot deel van die informatie is relevant voor onze job. In deze opleiding leert u hoe u informatie efficiënter verwerkt en beter structureert, zodat u ze gemakkelijker onthoudt.

 Van probleemanalyse tot beslissing

Group training

Soms lijkt een probleem op een onontwarbaar kluwen. Fopas zet u op weg om dit draadje per draadje te ontknopen. Totdat u de afzonderlijke uitdagingen helder voor u ziet. Waarvoor u dan strategieën uitdenkt om ze stap voor stap te tackelen.

 Geef uw aandacht een boost!

Group training

Vandaag de dag worden we overstelpt met allerlei soorten afleiders. Maar ook onze gedachten leiden ons af. In deze opleiding krijgt u een aantal praktische tips & tricks en concrete technieken die u helpen om terug rust te krijgen in uw hoofd en geconcentreerd en gefocust te werken.

 Schrijven en lezen op het scherm

Group training

Paperless - papierloos - werken is zonder enige twijfel in opmars. De kans is dan ook groot dat u vaker van uw scherm leest dan op papier. Hoe maakt u het uzelf zo aangenaam mogelijk om digitaal te lezen? En hoe maakt u uw eigen teksten digitaal leesbaar voor uw lezers?

 Efficiënt memoriseren

Group training

Snakt u wel eens naar uw studentenjaren? Toen uw geheugen nog een spons was die grenzeloos gegevens opslorpte? Fopas doet u enkele trucs uit de doeken om ook op latere leeftijd nog efficiënt te memoriseren. 

 Snellezen en de essentie onthouden

Group training

U bent graag helemaal mee in uw vakgebied. Maar u hebt geen ruimte om af en toe een stevige publicatie door te nemen? Schrijf u dan in voor deze opleiding snellezen.

 Time & Stress Management - Breng je 3 levens in evenwicht: familiaal - professioneel - persoonlijk

Combi learning

4 menu’s en 30 recepten die u op weg helpen naar een beter evenwicht in het leven. Beetje bij beetje schrijft u uw persoonlijk kookboek. U kiest die gerechten – tools, technieken en methoden – die het beste bij u aansluiten.
“Wanneer je je realiseert dat je je hele leven met je vingers hebt gegeten, terwijl je een lade hebt vol vorken, messen en lepels” (Edgar Pereira – Nestlé Zwitserland).

 Time management*

Group training

Vijf deadlines halen en tegelijk uw vaste taken stipt blijven uitvoeren? En dat terwijl u het hoofd koel houdt? Fopas ondersteunt u in uw timemanagement.

 Time Management - Hou uw inbox leeg!

Webinar

Komt u elke dag weer een paar uren te kort? Kunt u zich niet meer voorstellen hoe een lege inbox eruitziet? Hebt u nooit meer het gevoel dat uw werk echt áf is? De tijd kunt u niet managen, uzelf wél. Dat leert u tijdens dit webinar, met eenvoudige concrete en praktische tools om uw dag – thuis én op het werk – beter te ordenen. Resultaat? Meer productiviteit, minder stress.

 Time Management - Hou uw inbox leeg!

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Time Management - Hou uw inbow leeg!'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Time Management - De vier tijdsvirussen

Webinar

Kent u dat gevoel? Hoe harder u werkt, hoe minder efficiënt u lijkt te zijn. Omdat stress zich van u meester maakt, en al uw energie opslorpt. Dit webinar pakt de achterliggende oorzaak van uw chronisch tijdgebrek aan. U leert om beter om te gaan met uw prioriteiten, de vier ‘tijdsvirussen’ te herkennen en zo immuun te worden voor stress.

 Time Management - De vier tijdsvirussen

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Time Management - De vier tijdsvirussen'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Time Management vanuit je eigen persoon

Webinar

In dit webinar dit leert u hoe uw persoonlijkheid en context een impact heeft op uw tijdgebruik en hoe u hier beter mee kan omgaan.

 Time Management vanuit je eigen persoon

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Persoonlijke effectiviteit'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Stress en veerkracht*

Group training

Achtervolgt uw werk u ook thuis? Bekijkt u de zaken niet meer nuchter? En voelt u zich gespannen en prikkelbaar? Tijd om uw stress actief in te tomen!

 Stress en veerkracht

Webinar

Achtervolgt uw werk u tot bij u thuis? Komt u nergens meer tot rust? Schrikken collega’s en families van uw prikkelbaar humeur? Dan is het tijd om het roer om te gooien. Leer tijdens dit webinar om uw stress actief in te tomen. Krijg inzicht in uw innerlijke onrust, vijl de scherpe kanten ervan af en gebruik stress zelfs als een positieve bron van energie!

 Stress en veerkracht

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Stress en veerkracht'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.