FR NL
Opleiding zoeken

Verfijn je keuze

Learning for

Training format

Level

Leerdomein

Bijstandsverzekering: basisprincipesBasic

Group training or Webclass(es)

Deze basisopleiding in verzekeringen is voornamelijk bedoeld voor nieuw aangenomen bijstandsmedewerkers.

Excel PowerQuery & PowerPivot

Webclass or Face-to-Face

Insurance EssentialsBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

INSURANCE ESSENTIALS

Duur: 6 lesuren

Bijscholing:

 

 • 6 punten Assuranties
 • 6 uren Compliance

Ontwikkel je emotionele intelligentie - BasisFocus

Webclass or Face-to-Face

Emotionele intelligentie is helemaal in, en zegt je waarschijnlijk wel iets. 😉

Het gaat erom je emoties en die van anderen te herkennen en te beheersen om optimaal met elkaar om te kunnen gaan.

De opleiding heeft als doel om je in staat te stellen het juiste gedrag te stellen en de juiste acties te ondernemen in jouw uitwisselingen met anderen.

Ontwikkel je emotionele intelligentie - VerdiepingSpecial

Group training or Webclass(es)

Deze tweede workshop is een vervolg op de basisworkshop en gaat dieper in op twee competentiegebieden specifiek voor emotionele intelligentie: Zelfbewustzijn en Zelfbeheersing.

Dit gebeurt aan de hand van oefeningen in groepjes (2 tot 4 personen), met voorbeelden uit de eigen ervaring van de deelnemers. Hun situaties worden geanalyseerd en ontleed.

Zo kan hierbij verbinding gemaakt worden met het emotionele gedeelte (bewustzijn, ervaring, beheersing, leren).

Verandering persoonlijk verwelkomenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Verandering hoort bij het leven, de wereld staat nooit stil, en veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. En toch ervaren we verandering vaak als lastig, en veroorzaakt het stress en onzekerheid. Hoe zorg je ervoor dat je niet vast komt te zitten? Hoe ga je actief en constructief met verandering om? Fopas zet jou op weg.

Met je persoonlijke kleuren en talenten aan de slag !Focus

Webclass or Face-to-Face

Jezelf kennen is de basis om stevig in het leven te staan. Dankzij deze opleiding ontdek je wie je écht bent. Je leert waar je staat en waar er kansen voor persoonlijke ontwikkeling liggen.

Word Ambassadeur van verandering binnen jouw organisatieSpecial

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

In dit traject ontdek je hoe je jouw rol als ambassadeur van verandering binnen jouw organisatie met verve kan vervullen, zonder er zelf in vast te lopen.

Digitale Transformatie: een wereld in bewegingBasic

Webclass or Face-to-Face

Digitale transformatie: wat betekent het? Wat is er veranderd? En hoe ga jijzelf met deze evolutie om? Wat zijn mogelijke valkuilen en opportuniteiten?

De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt. Bent u mee aan boord?Basic

e-Learning / Video

De impact van de digitale transformatie wordt hoe langer hoe groter. Het gaat niet meer om de vraag of, maar wel hoé we ons niet laten overweldigen door deze nieuwe manier van werken en nieuwe technologieën die altijd maar sneller en sneller evolueren. In dit webinar bekijken we de mogelijkheden, uitdagingen, risico's en opportuniteiten van de digitale transformatie.

Career Discovery WorkshopBasic

Webclass or Face-to-Face

Klopt het dat je zinvol werk wenst, werkzekerheid én wil evolueren rekening houdend met je work-life balans? En klopt het dat je momenteel eerder werkdruk, onduidelijke verwachtingen en weinig impact ervaart?
Dan is deze Career Discovery workshop iets voor jou!

Langer werken, maak er een leuke uitdaging van!Basic

Webclass or Face-to-Face

Automatisering en digitalisering, nieuwe managementvormen, grote wijzigingen op de verzekeringsmarkt, … de wereld verandert snel. Hoe blijf je in je derde loopbaanfase of als 50-plusser met gezonde energie aan de slag?

Je netwerk op alle mogelijke manieren uitbouwenFocus

Webclass or Face-to-Face

Een netwerk weeft zich niet automatisch. Je moet de draden zelf spinnen. Hoe pak je dat aan? Hoe wek je vertrouwen op? En hoe wend je ook zwakke banden in jouw voordeel aan? Ga ernaar op zoek – samen met Fopas. Je krijgt een aantal hulpmiddelen waarmee je gegarandeerd succes oogst. Jouw persoonlijk ‘merk’ verkoopt dan als warme broodjes.

Assertief communicerenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Leer tijdens dit traject hoe je jouw mening eerlijk, vastberaden en constructief verwoordt – met respect voor je gesprekspartner én voor jezelf.

Alert en doelgericht communiceren aan de telefoonBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Wat wil jij dat klanten zeggen na een telefoongesprek met jou? In dit traject krijg je alle sleutels aangereikt om alert en doelgericht te telefoneren. Wat win-win je? Heldere gesprekken, meer efficiëntie en meer tijd.

Proactief en klantgericht handelenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Hoe behoud je een uitstekende relatie met je klanten en hoe bouw je die verder uit in een wereld vol verandering? Hoe werk je aan die persoonlijke en blijvende relatie in een context waarin alles veel sneller gaat en… digitaal wordt? Wat kan jij doen om het verschil te maken in de ogen van jouw klanten?
Interesse? Aarzel niet langer en schrijf je in voor dit traject.

ItaliaansBasic

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 12 webclasses van 2u.

SpaansBasic

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 12 webclasses van 2u.

Omgaan met jouw klanten in moeilijke situatiesFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Als je in contact met klanten bent, word je wel eens geconfronteerd met situaties die jij als lastig ervaart. Welke emoties lokken die situaties bij jou uit en wat is het effect daarvan op jouw communicatie met de klant? Welke tools kun je gebruiken om dit om te buigen? Hoe reageer je best wanneer jouw klant één of meer bezwaren oppert? Dit traject geeft antwoord op deze vragen en leert jou op een klantgerichte manier om te gaan met lastige situaties.

Omgaan met agressieve klantenSpecial

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Emotionele of ronduit razende klant? Laat je niet meeslepen. Want actie leidt tot reactie. Voor je het weet, escaleert de discussie tot een scheldpartij. Dit traject geeft jou concrete tips om in zulke situaties het hoofd koel te houden. Leer hoe je altijd beheerst en professioneel antwoordt, oplossingen aandraagt en … een conflict ombuigt naar een positieve uitkomst.

De geheimen van een geslaagde onderhandelingSpecial

Webclass or Face-to-Face

Je wil iets in de wacht slepen. En je weet dat je daarvoor compromissen zult moeten zoeken. Waar stel je je grenzen? Hoe speel je in op de tegenargumenten van je onderhandelingspartner?

Klantgericht schrijven: formuleren en structurerenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Klik en ... versturen maar die mail! En daarna ... blijft het verwachte antwoord uit. Of er komt een stortvloed van heen-en-weer mails op gang waar je zelf op den duur niet meer wijs uit raakt ... Of ... kan het ook anders? Hoe zorg je ervoor dat je e-mails (of brieven) met plezier gelezen worden, en je klant er graag gevolg aan geeft? Hoe schrijf je duidelijk en to the point, met concrete verwachtingen? Dit traject zet jou alvast op weg.

Schrijftips Basic

e-Learning / Video

Spellingsregels heropfrissen? Een aantal grammaticale regels bijspijkeren? Enkele tips om vlotter en leesbaarder te schrijven? U bent aan het juiste adres!

Zakelijke e-mails schrijvenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Hoe zorg je ervoor dat je e-mails met plezier gelezen worden, en de lezer er graag gevolg aan geeft? Hoe schrijf je duidelijk en to the point, met concrete verwachtingen? Dit traject zet jou alvast op weg.

TeamcoachingSpecial

Webclass or Face-to-Face

* Wordt enkel bedrijfsintern georganiseerd.

Je team gaat door een moeilijke periode … dat overkomt zelfs de besten 😉

De redenen kunnen heel uiteenlopend zijn

Teamcoaching sessies, op een zorgzame manier begeleid door een externe coach, kunnen nuttig zijn om gaandeweg een nieuwe motivatie te vinden om als team samen te werken, stappen vooruit te zetten, ...

Een voorafgaandelijk intakegesprek met Fopas en de coach is essentieel om de vraag en de context scherp te krijgen en op basis daarvan de best mogelijke formule te bepalen.

Blijf jezelf, ook in geval van wrijvingBasic

Webclass or Face-to-Face

Jezelf laten zien, maakt je authentiek. Het geeft je zelfvertrouwen en heeft een positieve invloed op relaties met anderen. Wat is authenticiteit nu precies? En hoe word je authentiek? In deze opleiding leer je hoe je trouw blijft aan jezelf en daarnaar handelt. Ook in moeilijke situaties, bijv. bij wrijvingen met collega’s.

Efficiënt en in harmonie samenwerken met je collega'sBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Samenwerken is al een kunst op zich. Want een groep collega’s is daarom nog geen team. En werkt de helft van dat team ook nog eens op afstand? Dan wordt het nog moeilijker om iedereen op één lijn te krijgen. Leer tijdens dit traject wat je kan doen om optimaal met de collega's samen te werken, ook in dit digitale tijdperk.

Diversiteit en inclusie - NEW !Special

Webclass or Face-to-Face

Diversiteit gaat over alle soorten verschillen die we als mens bij elkaar kunnen ervaren. Over de zichtbare (leeftijd, huidskleur, geslacht) en de onzichtbare (cultuur, religie, gender, karakter, overtuigingen, enz.).
Meer en meer organisaties hebben DEI – diversity, equity & inclusion - hoog op de agenda staan.

In vol vertrouwen samenwerken met collega’sSpecial

Webclass or Face-to-Face

In elk team heb je mensen die liever niet gestoord worden, die het belangrijk vinden dat iedereen zich goed voelt, die zich blindstaren op details, die altijd het werk van anderen willen controleren, die op alles en nog wat kritiek hebben, nog anderen dromen erop los, ... Wat vang je met al die collega’s aan? Wat doe je om er mee samen te werken – efficiënt en met goesting?

Het succesvol organiseren en animeren van een online vergadering - NEW!Focus

Webclass or Face-to-Face

Online vergaderen is vandaag de dag niet meer weg te denken! Maar hoe zorg je voor een efficiënte vergadering? Hoe bereid je een online overleg voor en hoe kondig je een overleg het beste aan? Hoe ga je ervoor zorgen dat de meeting in goede banen geleid wordt? Hoe zorg je voor voldoende interactie om de aandacht van iedereen erbij te houden?
In deze opleiding krijg je een antwoord op deze vragen, maar ook een aantal 'speelse recepten' om op afstand teamsynergie te creëren.

Webinar - Efficiënt vergaderenBasic

e-Learning / Video

Laat ons eerlijk zijn: veel vergaderingen zijn tijdverlies. Te veel gepalaver, te weinig concrete afspraken, geen resultaten achteraf. De oplossing? Méér tijd spenderen aan een goede voorbereiding. En de vergaderingen zelf efficiënter doen verlopen. Precies wat u leert tijdens dit webinar.

Feedback geven en vragenFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Het geven van feedback is onmisbaar geworden op de werkvloer. Herken je één van volgende situaties? Je gaf een belangrijke presentatie maar durft je collega's niet vragen wat zij ervan vonden? Je hebt veel energie gestoken in een dossier maar je krijgt geen er erkenning voor? Je wil een opmerking geven aan een collega of je leidinggevende maar weet niet hoe je dat het beste doet? Dan is dit traject zeker wat voor jou!

ProjectwerkFocus

Webclass or Face-to-Face

Krijg je wel eens een project in je schoot geworpen waarvan je denkt: hoe pak ik dát in godsnaam aan? Na deze opleiding vat je meteen de koe bij de horens. 

De Agile methode in projectenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Organisaties willen wendbaar zijn en zo inspelen op de VUCA-wereld waar veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Steeds meer organisaties gaan daarom Agile werken, traditioneel projectmanagement verdwijnt naar de achtergrond. Maak jij graag kennis met de basisprincipes van Agile werken of ben je op zoek naar enkele methodieken om dit concreet toe te passen? Je bent aan het goede adres!

Het ABC van LeadershipBasic

Webclass or Face-to-Face

Leidinggeven ... een vak apart. Maar hoe begin je eraan? Hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat je hierin kan blijven groeien? Fopas zet jou alvast op weg.

Samen met je team werken aan verbindingBasic

Webclass or Face-to-Face

Een sterk en hecht team waar teamleden elkaar ondersteunen en uitdagen, een omgeving waarin iedereen zich gezien voelt en het beste van zichzelf geeft, een sfeer van vertrouwen waarin ieder individu kan groeien en actief bijdraagt aan goede resultaten, het is de droom van elke teamverantwoordelijke, projectleider of manager.

Sensibiliseren voor Digitale TransformatieBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Hoe mensen sensibiliseren en gevoelig maken voor de veranderingen die de digitalisering met zich meebrengt. Jobs worden erdoor beïnvloed op verschillende niveaus. Iedereen is erbij betrokken: medewerkers, klanten, partners met wie men samenwerkt, ...

Meter/Peter zijn van je collega'sBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Moet je als meter/peter nieuwe collega’s onthalen en begeleiden? Zorg jij ervoor dat collega’s zich specifieke kennis en/of vaardigheden eigen maken? Dan is dit traject voor jou.

Waarderend leidinggevenFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Als leidinggevende wil je betrouwbaar, solide, inspirerend, creatief, aandachtig, visionair, samenwerkend optreden. Je wil aandacht geven aan wat je wil laten groeien in individuen en teams. Mooi gezegd … maar hoe zet je die woorden om in daden?

Coach je collega's!Focus

Webclass or Face-to-Face

Iemand coachen is als een zaadje cadeau krijgen: je ziet de persoon gaandeweg openbloeien. Toch als je het goed aanpakt. Fopas traint je in twee intensieve opleidingsdagen om je rol als coach te versterken.

Happy Management - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Ontdek het geheim achter Happy Management!

Participatief en Verbindend LeiderschapSpecial

Webclass or Face-to-Face

De tijd van de alleswetende superheld is voorbij. Samen weten we meer, kunnen we meer, bereiken we meer. Een credo dat door steeds meer team- en projectleiders onderschreven wordt. Daarnaast is er meer dan ooit nood aan verbinding en gezonde cohesie. In een wereld waar niets meer te voorspellen lijkt en op afstand werken een dagelijkse realiteit is geworden, stijgt het risico om elkaar uit het oog te verliezen gevoelig.

Storytelling gebruiken als leidinggevendeSpecial

Webclass or Face-to-Face

Storytelling. Zoiets “artistieks” hoort toch niet echt thuis in de wereld van de verzekeringen… of toch?

Creatieve processen begeleiden in teamSpecial

Webclass or Face-to-Face

Ken je het gevoel? Je wil iets samen met je teamleden uitwerken, je plant een brainstorm in je meeting, je vraagt naar ideeën… en dan is het stil...

Conflicten ontmijnen & oplossenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Conflict in een team. Het is een uitdaging voor iedere leidinggevende. Het woord conflict heeft impliciet een negatieve connotatie. Maar is dat ook zo?

Verandering faciliterenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Je organisatie staat voor een veranderingsproces. Is het jouw taak om dat door te voeren tot bij je collega's? Ontdek in deze opleiding hoe je het nodige draagvlak creëert.

Informatie structureren en verwerken Basic

Webclass or Face-to-Face

Vandaag de dag worden we overspoeld met informatie. Een groot deel van die informatie is relevant voor onze job. In deze opleiding leer je hoe je informatie efficiënter verwerkt en beter structureert, zodat je ze gemakkelijker onthoudt.

Geef jouw aandacht een boost!Basic

Webclass or Face-to-Face

Vandaag de dag worden we overstelpt met allerlei soorten (digitale) afleiders. Maar ook onze gedachten leiden ons af. In deze opleiding krijg je een aantal praktische tips & tricks en concrete technieken die jou helpen om terug rust te krijgen in je hoofd en geconcentreerd en gefocust te werken.

Memoriseren: technieken om je geheugen te verbeterenBasic

Webclass or Face-to-Face

Snak je wel eens naar je studentenjaren? Toen jouw geheugen nog een spons was die grenzeloos gegevens opslorpte? Fopas doet jou enkele trucs uit de doeken om ook op latere leeftijd nog efficiënt te memoriseren. 

Van probleemanalyse tot de juiste beslissingFocus

Webclass or Face-to-Face

Soms lijkt een probleem op een onontwarbaar kluwen. Fopas zet jou op weg om dit draadje per draadje te ontknopen. Totdat je de afzonderlijke uitdagingen helder voor jou ziet. Waarvoor je dan strategieën uitdenkt om ze stap voor stap te tackelen.

Snellezen: onthou de essentie!Special

Webclass or Face-to-Face

Je bent graag helemaal mee in jouw vakgebied. Maar je hebt geen ruimte om af en toe een stevige publicatie door te nemen? Schrijf je dan in voor deze opleiding snellezen.

Helder en zelfzeker informeren en presenterenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Help! Binnen enkele dagen moet je spreken voor een publiek. Hoe bereid je je voor? Hoe krijg je jouw zenuwen onder controle? Hoe zorg je voor aandachtige en geëngageerde toeschouwers? In dit traject komt het allemaal aan bod: van jouw overwinning op plankenkoorts tot de opbouw van je presentatie. Zodat je toehoorders aan jouw lippen hangen.

Anderen overtuigen van jouw ideeënFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Leer tijdens dit traject hoe je je boodschap zó aanpast dat die helder en krachtig overkomt en je op een meer overtuigende manier mensen meekrijgt in jouw verhaal.

Scherp je creatief vermogen aanFocus

Webclass or Face-to-Face

Creatief denken wordt één van de kerncompetenties in onze snel veranderende en innoverende wereld. Creatief denken helpt u ook om problemen en moeilijke situaties op een andere manier aan te pakken.

Je expertise delen met collega’sFocus

Webclass or Face-to-Face

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht.
Lerende organisaties vormen vaak de sleutel tot succes. Ze zijn in staat om continu te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen. Vind jij het belangrijk om je vaardigheden en kennis te delen? Wil je vermijden dat de knowhow die je in je job opbouwde verloren gaat? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Occasioneel trainenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Af en toe geef je een opleiding(ssessie) of geef je jouw collega's instructies op de werkvloer. En dat lukt (meestal). Wil je er nog meer vat op krijgen? Reserveer dan alvast jouw plaats voor deze opleiding.

Oplossingsgericht aan het werkBasic

Webclass or Face-to-Face

Oplossingsgericht werken is een radicaal andere manier van denken en doen. Het helpt je om problemen en uitdagingen vanuit een positief perspectief te benaderen. In plaats van te focussen op het probleem, onderzoek je de wens of de behoefte ónder het probleem. De aandacht gaat naar wat werkt en wat je wil bereiken.

Time Management - Win elke week 90'Basic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

5 menu’s en 30 recepten die u op weg helpen naar een beter evenwicht in het leven. Beetje bij beetje schrijft u uw persoonlijk kookboek. U kiest die gerechten – tools, technieken en methoden – die het beste bij u aansluiten.
“Wanneer je je realiseert dat je je hele leven met je vingers hebt gegeten, terwijl je een lade hebt vol vorken, messen en lepels” (Edgar Pereira – Nestlé Zwitserland).

Time Management dankzij OutlookFocus

Webclass or Face-to-Face

Herken je dit?
Je wordt overspoeld door een massa mails. Je hebt moeite om ze op te volgen en te verwerken.
Je overvolle mailbox geeft je een oncomfortabel of soms zelfs wat opgejaagd gevoel.
Deze opleiding biedt je een uitweg!
Je leert hoe je tijd kan besparen. Zo krijg je meteen ook terug wat rust in de geest.

Stress en veerkrachtFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Achtervolgt jouw werk je tot bij je thuis? Kom je nergens meer tot rust? Schrikken collega’s en families van jouw prikkelbaar humeur? Dan is het tijd om het roer om te gooien. Leer tijdens dit traject om je stress actief in te tomen. Krijg inzicht in je innerlijke onrust, vijl de scherpe kanten ervan af en gebruik stress zelfs als een positieve bron van energie!

Ontkoppel en bevrijd jezelf: Beheers het recht op ontkoppeling met jouw tools*Special

Webclass or Face-to-Face

Wees meester van jouw tijd.

Bevrijd jezelf van de Digitale wereld dankzij onze training “Recht op deconnectie”

Ga op zoek naar het evenwicht tussen privé- en professioneel leven.

* Wordt enkel bedrijfsintern georganiseerd.

Frans - Niveau beginnerBasic

Webclass or Face-to-Face

FransFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 12 webclasses van 2u.

Heb je een niveau B1 (intermediair niveau) of hoger? Dan kan je een opleiding volgen erkend door de FSMA voor 24 punten (~bijscholingsverplichting).
Vraag het ons in dit geval expliciet, want slechts één van onze taalpartners is hiervoor goedgekeurd.

Frans - e-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Frans via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Frans - specifiek*Special

Webclass or Face-to-Face

Webinar - Telefoneren in het FransFocus

e-Learning / Video

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn een Franstalig iemand blijkt te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

Webinar - E-mails schrijven in het FransSpecial

e-Learning / Video

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

Webinar - Vergaderen in het FransSpecial

e-Learning / Video

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

Webinar - Presenteren in het FransSpecial

e-Learning / Video

Geeft u af en toe een presentatie in het Frans? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor grote of minder grote zalen? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

Nederlands - Niveau beginnerBasic

Webclass or Face-to-Face

NederlandsFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 12 webclasses van 2u.

Heb je een niveau B1 (intermediair niveau) of hoger? Dan kan je een opleiding volgen erkend door de FSMA voor 24 punten (~bijscholingsverplichting). 
Vraag het ons in dit geval expliciet, want slechts één van onze taalpartners is hiervoor goedgekeurd.

Nederlands - e-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Nederlands via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Nederlands - specifiek*Special

Webclass or Face-to-Face

Webinar - Telefoneren in het NederlandsFocus

e-Learning / Video

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn een Nederlandstalig iemand blijkt te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

Webinar - E-mails schrijven in het NederlandsSpecial

e-Learning / Video

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

Webinar - Vergaderen in het NederlandsSpecial

e-Learning / Video

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

Webinar - Presenteren in het NederlandsSpecial

e-Learning / Video

Geeft u af en toe een presentatie in het Nederlands? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor grote of minder grote zalen? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

Engels - Niveau beginnerBasic

Webclass or Face-to-Face

EngelsFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 12 webclasses van 2u.

Engels - e-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Engels via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Webinar - Telefoneren in het EngelsFocus

e-Learning / Video

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn blijkt Engelstalig te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

Webinar - E-mails schrijven in het EngelsSpecial

e-Learning / Video

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

Webinar - Vergaderen in het EngelsSpecial

e-Learning / Video

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

Webinar - Presenteren in het EngelsSpecial

e-Learning / Video

U geeft af en toe een presentatie in het Engels? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor een groot of een minder groot publiek? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

Duits - Niveau beginnerBasic

Webclass or Face-to-Face

DuitsFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 12 webclasses van 2u.

Duits - e-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Duits via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Aan de slag met Canva - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Leer met Canva jouw brieven, mails, website en vele andere documenten om te toveren naar mooie marketingwaardige documenten. Leer hoe je Canva gebruikt om snel een slide deck te maken, website afbeeldingen te bouwen of zelf mooie PDF documenten te vormen. Dit allemaal in het gratis platform, Canva.

Digital security – Awareness training - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

De digitale wereld is de laatste twintig jaar enorm geëvolueerd en maakt ondertussen deel uit van onze dagelijkse realiteit. Overal hebben we smartphones, computers, smart-earplugs, en meer. Al deze producten en diensten zorgen dat we een heel fijne levenstandaard kunnen ophouden waar we ons goed en vertrouwd en veilig in voelen. Maar hoe veilig is het gebruik van al deze toestellen dan echt? En wat kan jij doen om niet het volgende slachtoffer te zijn van een phishing aanval? Daar gaan we in deze workshop mee aan de slag. Van Phishing naar Cloud tot Data veiligheid. We gaan geen enkel onderwerp uit de weg als het om onze veiligheid gaat!

Digitale interactieve toepassingen in vergaderingen en presentaties - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

De tijd van de droge powerpoint presentatie waarbij iemand vooraan 30 minuten enkel maar spreekt, is al lang verleden tijd, of zou dat moeten zijn. Vandaag wil iedereen een interactieve ervaring waarbij deelnemers en presentatoren actief in communicatie gaan. Om dit op een goede en creatieve manier te kunnen doen, kan je kennismaken met verschillende tools zoals Miro, Kahoot, Socrative en meer. Maak in deze workshop kennis met verschillende tools die jou kunnen helpen om een presentatie of vergadering interactiever te maken.

Werken met Prezi - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Ontdek hoe je krachtige presentaties maakt met Prezi!

Trello - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Leer je projecten organiseren met Trello!

Digitale competenties: hoever sta jij?Basic

Webclass or Face-to-Face

De wereld rond ons verandert en wordt in een snel tempo digitaler. Er komen elke dag tools en apps bij die ons leven makkelijker (willen) maken. We kunnen spreken van een echte digitale revolutie. In deze sessie overlopen we de basics daarvan en helpen we u om door het bos de bomen te zien.

CybersecurityBasic

e-Learning / Video

Uw organisatie werkt met persoonsgegevens. Weet u hoe u hiermee veilig dient om te springen? En wat met bedrijfsgegevens? Leer hoe datalekken te voorkomen. Belangrijk want de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) is een feit sinds 25 mei 2018.

Jezelf profileren op LinkedInFocus

Webclass or Face-to-Face

LinkedIn is tegenwoordig niet meer weg te denken wanneer we het over netwerken hebben. Tijdens deze interactieve sessie optimaliseert u uw profiel, leert u het sociale medium kennen en gebruiken en gaat u zelf praktisch aan de slag om uzelf te profileren in uw eigen netwerk.

Personal Digital EfficiencyFocus

Webclass or Face-to-Face

Door slim en efficiënt te werken met digitale tools verhoogt u uw productiviteit, maar verlaagt u ook uw werkdruk. Dit helpt u tevens te ontsnappen aan ‘digitale stress’. Deze workshop wil hiertoe bijdragen.

Afbeeldingen, video, audio optimaal gebruiken en bewerkenSpecial

Webclass or Face-to-Face

U maakt in uw job soms al eens gebruik van afbeeldingen, video en/of audio? U wilt graag enkele basisinzichten verwerven waardoor u efficiënter en sneller te werk kunt gaan? Deze opleiding is voor u!

Betrouwbare informatie zoeken op het internetFocus

Webclass or Face-to-Face

Tegenwoordig zoeken we allemaal regelmatig op het internet. We hebben zo onze gewoontes, maar brengen die ons op de meest efficiënte manier naar wat we zoeken? En vinden we uiteindelijk echt wat we willen? 

Ontdek AI in Excel, Word, PowerPoint en Outlook, en werk nog efficiënter !Special

Webclass or Face-to-Face

Teams: Interactieve, online workshops en webinars gevenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Ben je een interne trainer of geef je vaak een opleiding op een online manier? Dan kan je die opleidingen saai maken door “Death by PowerPoint” toe te passen… of je kan ze heel interactief maken met allerlei tips, tools en tricks...

Teams en OneDrive: Een moderne manier om je documenten te beheren*Special

Webclass or Face-to-Face

Waar plaats je documenten en hoe hou je het overzicht van wat waar staat? Hoe zorg je ervoor dat je een bestand gemakkelijk terugvindt? Hoe deel je documenten met collega’s en externen? En hoe werk je daarin samen? Deze opleiding biedt concrete antwoorden.

Teams: Een efficiënte manier om je team van op afstand aan te sturen*Special

Webclass or Face-to-Face

Leidinggeven op afstand … niet altijd even vanzelfsprekend. Hoe zet je Teams daarbij in als hulpmiddel?

Teams: Overleggen en samenwerken op afstand*Special

Webclass or Face-to-Face

Je organisatie werkt met Teams? Prima, dan heb je één van de meest moderne en krachtige communicatie en samenwerkingstools van het moment tot je beschikking. Maar hoe ga je er efficiënt mee aan de slag?

SharePoint voor eindgebruikers - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Maak kennis met de fundamenten van SharePoint!

Power BI: Aan de slag met een massa informatieFocus

Webclass or Face-to-Face

Tijdens deze opleiding krijg je een goed beeld van wat Power Bi is en waar het toe instaat is.

Power BI: Geavanceerdere rapporten opmakenFocus

Webclass or Face-to-Face

Aan het einde van deze tweedaagse opleiding, ben je in staat om geavanceerdere gegevens te importeren en te analyseren.

Efficiënt notuleren met One Note - NEW !Focus

Webclass or Face-to-Face

Notuleren is een vak apart, maar OneNote kan jou hierbij ondersteunen. Leer tijdens deze workshop omgaan met de verschillende mogelijkheden van OneNote om jouw notules sneller te kunnen opbouwen, te delen met collega's en om te vormen naar verslagen ter archivering.

Een project beheren met MS Project - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Ontdek hoe je je projecten kan beheren met MS Project!

Adobe Première Pro Basis - NEW !Basic

Webclass or Face-to-Face

Is video belangrijk voor uw communicatie?
Leer hoe je beelden als een pro kunt bewerken met Adobe Premiere.

Azure Basics - NEW !Focus

Webclass or Face-to-Face

Altijd al afgevraagd wat de cloud is en hoe je de cloud kan gebruiken om IT-infrastructuur en software te centraliseren? Via de Azure Basics training introduceren we jou tot deze concepten. Hoe bouw je een Cloud Netwerk op, hoe beveilig je deze, hoe zet je databanken en applicatie servers op, ... 

Tips & tricks Microsoft Office - NEW !Focus

Webclass or Face-to-Face

Ontdek verrassende tips & tricks en haal nóg meer uit Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

AZ-900: Certified Azure Fundamentals - NEW !Focus

Webclass or Face-to-Face

De huidige IT-wereld kunnen we ons niet meer voorstellen zonder de cloud. Azure is dé cloud-oplossing van Microsoft. Om alle mogelijkheden van Azure te leren kennen, is het volgen van een opleiding sterk aangeraden.

ExcelFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Excel die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2007.

ExcelBasic

Webclass or Face-to-Face

Excel - Pivot TablesFocus

Webclass or Face-to-Face

Leer hoe je dankzij pivot tables (draaitabellen) grote hoeveelheden informatie uit een gegevenslijst of een tabel kan samenvatten, ordenen en analyseren.

Excel - Macro's VBASpecial

Webclass or Face-to-Face

Excel - PowerQueryFocus

Webclass or Face-to-Face

Excel - PowerPivotFocus

Webclass or Face-to-Face

OutlookFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Outlook die u nodig heeft.
U kan inschrijven voor Outlook 2016 of Outlook 2013.

OutlookBasic

Webclass or Face-to-Face

Efficiënt werken met Outlook - NEW!Focus

Webclass or Face-to-Face

Wil je echt professioneel aan de slag met Outlook? Dan is deze opleiding voor jou!

Outlook voor gevorderdenSpecial

Webclass or Face-to-Face

PowerPointFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van PowerPoint die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010.

PowerPointBasic

Webclass or Face-to-Face

PowerPoint voor gevorderdenSpecial

Webclass or Face-to-Face

WordFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Word die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Word 2016, Word 2013, Word 2010.

WordBasic

Webclass or Face-to-Face

Word voor gevorderdenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Explore Office 365Basic

Webclass or Face-to-Face

ChatGPT: Maak veilig en effectief gebruik van AI !Focus

Webclass or Face-to-Face

Ontdek ChatGPT op een eenvoudige manier !

ChatGPT : Van AI die niet bijt tot AI die alles beantwoordt !Special

Webclass or Face-to-Face

ChatGPT: AI die uw taal spreekt, zonder mysterie of geheimen! Word een meester in AI-conversaties!

IT & ME - Get to know Systems & InfrastructuresBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Systems & Infrastructures? Then this program is definitely something for you!

IT & ME - Get to know DevelopmentBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Development? Then this program could be something for you!

IT & ME - Get to know Digital marketingBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Digital marketing? Then this program could be something for you!

IT & ME - Get to know Data ManagementBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Data Management? Then this program could be something for you!

IT & ME - Get to know Project management & business analystBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Project Management & business analyst? Then this program could be something for you!

Artificiële intelligentie binnen de bedrijfswereldBasic

e-Learning / Video

Artificiële intelligentie (AI) is niet het zoveelste buzzwoord. AI wordt al ingezet in de gezondheidszorg, de energiesector, maakindustrie, de verzekeringsbranche en andere sectoren. Wil je graag meer weten over wat AI is, het commercieel potentieel ervan, maar ook over de bijbehorende uitdagingen en risico's (zoals ethiek)? Dan is deze online cursus iets voor jou!

Basiskennis verzekeringen - Module 1 CertassurBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 24 punten Assuranties

* Wordt enkel bedrijfsintern georganiseerd.

Basiskennis verzekeringen - Module 1 Certassur met E-learningBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Verzekeringsdistributie IDD - Basiskennis Basic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

AntiwitwaswetgevingBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

Informatievereisten en gedragsregels bij verzekeringsdistributie (AssurMiFID/IDD)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

Arbeidsongevallenverzekering (tak 1b)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

Ongevallenverzekering (tak 1a)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

Lezen en begrijpen van medische dossiers - een praktische benadering - NEW !Special

Webclass or Face-to-Face

De wegcodeBasic

Webclass or Face-to-Face

BA motorrijtuigen en bijstand (takken 1a, 3, 10 et 18) Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 24 punten Assuranties

Lichamelijke letsels (takken 1, 10 en 13)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 24 punten Assuranties

Lichamelijke letsels in de praktijk (takken 1, 10, 13) - NEW !Special

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Inleiding tot de expertise en RDR-overeenkomst: basisprincipes van het dossierbeheer Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

RDR-beheer en toepassing van de expertiseovereenkomstFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

De vergoedingsopdrachten van het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds en het Belgisch Bureau vanSpecial

Webclass or Face-to-Face

Het Belgisch Gemeenschappelijk Waarborgfonds (BGWF) en het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars (BBAV) zijn twee bijzondere organismen aan dewelke de wetgever unieke opdrachten heeft toegekend, in het bijzonder op het gebied van vergoeden van slachtoffers van verkeersongevallen.

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

Internationale schaderegeling (tak 10) - NEWSpecial

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

Brandverzekering Speciale Risico’s - NEW !Focus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 30 punten Assuranties

Praktische knelpunten in het kader van artikel 29bis WAM (tak 10) - NEW !Special

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 3 punten Assuranties

Brandverzekering speciale risico's en bedrijfsschadeFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Verzekering Brand en natuurevenementen (tak 8)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Brandverzekering voor woning en handelszaak - schadebeheerFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Brandverzekering voor woning en handelszaak - schadepreventie in de praktijkFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Brandverzekering voor woning en handelszaak - de praktijk van contractsluiting en uitgifteFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 24 punten Assuranties

Algemene Burgerlijke Aansprakelijkheid (tak 13)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

Aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstand (takken 13 en 17)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Verzekeringsdistributie IDD - Verzekeringen niet-levenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Burgerlijke Aansprakelijkheid - OndernemingenBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Belfius_Strafrechtelijke en burgerrechtelijke procedures (12u)Special

Group training or Webclass(es)

Strafrechtelijke en burgerrechtelijke procedures (12u) - NEW!Special

Webclass or Face-to-Face

Strafrechtelijke en burgerrechtelijke procedures (15u) - NEW!Special

Webclass or Face-to-Face

Levensverzekeringen (takken 21-23-26) - Module 3Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 24 punten Assuranties

Levensverzekeringen met een beleggingscomponent (takken 21, 23 en 26) - Module 4 Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

Verzekeringsdistributie IDD - Leven in het algemeenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Verzekeringsdistributie IDD - Leven met een beleggingscomponentBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Ziekteverzekeringen (tak 2)Basic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 6 punten Assuranties

De individuele levensverzekering : de juridische mechanismen van A tot ZFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

Bestrijding van verzekeringsfraude - NEW !Special

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 8 punten Assuranties

Verzekeringsboekhouding - NEW !Special

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

HerverzekeringBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

Technische verzekeringenBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 18 punten Assuranties

ZaakschadeverzekeringenFocus

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 24 punten Assuranties

Kredietbemiddeling en hypothecair kredietBasic

Webclass or Face-to-Face

Geregelde bijscholing | 12 punten Assuranties

Career Fitness Profiler

Personal Learning track

Wil je groeien in je job waarbij je energiebalans in evenwicht blijft? Wil je je talenten gebruiken om fit en inzetbaar te blijven in jouw loopbaan? Dan is de Career Fitness Profiler iets voor jou!

Werken in verzekeringen

Lees meer

Beroepsgroepen verzekeringssector

Lees meer

Examen Verzekeringen

Test

Examens verzekeringen voor kandidaten die GEEN opleiding volgen.

Insights Discovery

Personal Learning track

Ben je op zoek naar een beter inzicht in jezelf en in anderen? Wil je graag je eigen voorkeur voor bepaalde gedragingen (en die van anderen) beter begrijpen? Schrijf je dan via Fopas in voor Insights Discovery. Je vult een online vragenlijst in. Daarna ontvang je een uitgebreid persoonlijk profiel dat je samen met een gecertifieerde coach doorloopt. De resultaten zijn vertrouwelijk.

Nederlands

Test

De taaltest Nederlands (voor anderstaligen):

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Frans

Test

De taaltest Frans (voor anderstaligen):

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Engels

Test

De taaltest Engels:

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Duits

Test

De taaltest Duits:

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Certifiëring

Test

Wil jij graag je digitale skills of je vaardigheden Excel, Excel VBA (ENG), PowerPoint, Word, Outlook of Access (FR) officieel laten erkennen? Dan ben je hier aan het goede adres!

Digitale vaardigheden

Test

Wil je graag zicht krijgen op je digitale vaardigheden? Dan is deze test voor jou!
De test werd gebaseerd op het Europese referentiekader 'The Digital Competence Framework for Citizens' - kortweg het 'DigComp Framework' - waarin de belangrijkste componenten voor digitale competentie werden opgenomen.

Excel

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Excel vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

Outlook

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Outlook vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

PowerPoint

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw PowerPoint vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

Word

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Word vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

Loopbaanbegeleiding

Personal Learning track

Waar wil je op professioneel vlak naartoe? Via loopbaanbegeleiding breng je je professionele wensen in kaart en koppelt er acties aan.

Jobcoaching

Personal Learning track

Je hebt het gevoel vast te zitten in je job? Jobcoaching helpt je om struikelblokken weg te werken en met jouw sterke punten aan de slag te gaan.

Jobcrafting

Personal Learning track

Hoe haal je meer voldoening en plezier uit je werk? Via jobcrafting zoek je hoe je je taken boeiender maakt zodat je terug met meer goesting kan werken.