FR NL
Opleiding zoeken

Verfijn je keuze

Learning for

Training format

Level

Leerdomein

Verandering persoonlijk verwelkomenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Verandering hoort bij het leven, de wereld staat nooit stil, en veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. En toch ervaren we verandering vaak als lastig, en veroorzaakt het stress en onzekerheid. Hoe zorg je ervoor dat je niet vast komt te zitten? Hoe ga je actief en constructief met verandering om? Fopas zet jou op weg.

Met uw persoonlijke kleuren en talenten aan de slag !Focus

Webclass or Face-to-Face

Jezelf kennen is de basis om stevig in het leven te staan. Dankzij deze opleiding ontdekt u wie u écht bent. U leert waar u staat en waar er kansen voor persoonlijke ontwikkeling liggen.

Ambassadeur van veranderingSpecial

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

In dit traject ontdek je hoe je jouw rol als ambassadeur van verandering binnen jouw organisatie met verve kan vervullen, zonder er zelf in vast te lopen.

Digitale transformatie : negeren of omarmenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Digitale transformatie: wat betekent het? Wat is er veranderd? En hoe ga jijzelf met deze evolutie om? Wat zijn mogelijke valkuilen en opportuniteiten?

De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt. Bent u mee aan boord?Basic

e-Learning / Video

De impact van de digitale transformatie wordt hoe langer hoe groter. Het gaat niet meer om de vraag of, maar wel hoé we ons niet laten overweldigen door deze nieuwe manieren van werken en nieuwe technologieën die altijd maar sneller en sneller evolueren. Daarover gaat dit webinar.

Career Discovery WorkshopBasic

Webclass or Face-to-Face

Klopt het dat je zinvol werk wenst, werkzekerheid én wil evolueren rekening houdend met je work-life balans? En klopt het dat je momenteel eerder werkdruk, onduidelijke verwachtingen en weinig impact ervaart?
Dan is deze Career Discovery workshop iets voor jou!

Langer werken, een uitdaging?Basic

Webclass or Face-to-Face

Automatisering en digitalisering, nieuwe managementvormen, grote wijzigingen op de verzekeringsmarkt, … de wereld verandert snel. Hoe blijft u in uw derde loopbaanfase of als 50-plusser met gezonde energie aan de slag?

Uw netwerk uitbouwen, ook onlineFocus

Webclass or Face-to-Face

Een netwerk weeft zich niet automatisch. U moet de draden zelf spinnen. Hoe pakt u dat aan? Hoe wekt u vertrouwen op? En hoe wendt u ook zwakke banden in uw voordeel aan? Ga ernaar op zoek – samen met Fopas. U krijgt een aantal hulpmiddelen waarmee u gegarandeerd succes oogst. Uw persoonlijk ‘merk’ verkoopt dan als warme broodjes.

Talenten waarmaken als 50+Special

Personal Learning track

U bent 50plusser en u wilt wel eens wat anders? U bent in het algemeen tevreden met uw job, maar u hebt het gevoel wat te missen? U gebruikt uw competenties in uw job, maar niet uw talenten? Als u JA antwoordt op één van deze vragen, lees dan zeker verder!

Assertief communicerenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Leer tijdens dit traject hoe je jouw mening eerlijk, vastberaden en constructief verwoordt – met respect voor je gesprekspartner én voor jezelf.

Alert en Doelgericht telefonerenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Wat wil jij dat klanten zeggen na een telefoongesprek met jou? In dit traject krijg je alle sleutels aangereikt om alert en doelgericht te telefoneren. Wat win-win je? Heldere gesprekken, meer efficiëntie en meer tijd.

Proactief en klantgericht handelenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Hoe behoud je een uitstekende relatie met je klanten en hoe bouw je die verder uit in een wereld vol verandering? Hoe werk je aan die persoonlijke en blijvende relatie in een context waarin alles veel sneller gaat en… digitaal wordt? Wat kan jij doen om het verschil te maken in de ogen van jouw klanten?
Interesse? Aarzel niet langer en schrijf je in voor dit traject.

Omgaan met klanten in moeilijke situatiesFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Als je in contact met klanten bent, word je wel eens geconfronteerd met situaties die jij als lastig ervaart. Welke emoties lokken die situaties bij jou uit en wat is het effect daarvan op jouw communicatie met de klant? Welke tools kun je gebruiken om dit om te buigen? Hoe reageer je best wanneer jouw klant één of meer bezwaren oppert? Dit traject geeft antwoord op deze vragen en leert jou op een klantgerichte manier om te gaan met lastige situaties.

Omgaan met agressieve klantenSpecial

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Emotionele of ronduit razende klant? Laat je niet meeslepen. Want actie leidt tot reactie. Voor je het weet, escaleert de discussie tot een scheldpartij. Dit traject geeft jou concrete tips om in zulke situaties het hoofd koel te houden. Leer hoe je altijd beheerst en professioneel antwoordt, oplossingen aandraagt en … een conflict ombuigt naar een positieve uitkomst.

Consulteren, adviseren, 'verkopen'Focus

Webclass or Face-to-Face

Speelt u in uw functie regelmatig de rol van adviseur voor klanten of collega’s? Dan blijft dat vaak niet bij eenvoudige, losse vraagstukken. Nee, vaak gaat het juist om delicate en complexe thema’s. Hoe stelt u zich daarbij op als een doorgewinterde raadgever? Iemand voor wie mensen hun hand in het vuur steken? In deze opleiding leert u haarscherp inspelen op de verwachtingen van wie u om advies vraagt.

Onderhandelen met respectSpecial

Webclass or Face-to-Face

U wilt iets in de wacht slepen. En u weet dat u daarvoor compromissen zult moeten zoeken. Waar stelt u uw grenzen? En hoe speelt u in op de tegenargumenten van uw onderhandelingspartner?

Schrijven voor je klant: formuleren en structurerenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Klik en ... versturen maar die mail! En daarna ... blijft het verwachte antwoord uit. Of er komt een stortvloed van heen-en-weer mails op gang waar je zelf op den duur niet meer wijs uit raakt ... Of ...

Schrijftips Basic

e-Learning / Video

Spellingsregels heropfrissen? Een aantal grammaticale regels bijspijkeren? Enkele tips om vlotter en leesbaarder te schrijven? U bent aan het juiste adres!

Zakelijke e-mails schrijvenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Hoe zorg je ervoor dat je e-mails met plezier gelezen worden, en de lezer er graag gevolg aan geeft? Hoe schrijf je duidelijk en to the point, met concrete verwachtingen? Dit traject zet jou alvast op weg.

Helder schrijvenFocus

Webclass or Face-to-Face

Met lezersgerichte teksten trekt u meteen de aandacht van uw lezer. In heldere, vlotte zinnen communiceert u eenduidig en transparant. En dankzij uw doordachte opmaak haalt uw lezer in één oogopslag de kern uit uw tekst.
Fopas leert u via een hele reeks praktische oefeningen hoe u meer respons haalt uit uw teksten.

Schrijven voor online mediaSpecial

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Wil je je boodschap van het scherm doen spatten? En ze vooral helder, vlot en bondig overbrengen, op een manier die optimaal past bij online publicatie? Tijdens deze opleiding krijg je een aantal voorbeelden van wat wel en wat niet werkt.

Authentiek handelen, ook bij wrijvingenBasic

Webclass or Face-to-Face

Jezelf laten zien, maakt je authentiek. Het geeft je zelfvertrouwen en heeft een positieve invloed op relaties met anderen. Wat is authenticiteit nu precies? En hoe word je authentiek? In deze opleiding leer je hoe je trouw blijft aan jezelf en daarnaar handelt. Ook in moeilijke situaties, bijv. bij wrijvingen met collega’s.

Samenwerken in teamBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Samenwerken is al een kunst op zich. Want een groep collega’s is daarom nog geen team. En werkt de helft van dat team ook nog eens op afstand? Dan wordt het nog moeilijker om iedereen op één lijn te krijgen. Leer tijdens dit traject wat je kan doen om optimaal met de collega's samen te werken, ook in dit digitale tijdperk.

In vertrouwen samenwerken met collega’sSpecial

Webclass or Face-to-Face

In elk team heb je mensen die liever niet gestoord worden, die het belangrijk vinden dat iedereen zich goed voelt, die zich blindstaren op details, die altijd het werk van anderen willen controleren, die op alles en nog wat kritiek hebben, nog anderen dromen erop los, ... Wat vang je met al die collega’s aan? Wat doe je om er mee samen te werken – efficiënt en met goesting?

Webinar Efficiënt vergaderenBasic

e-Learning / Video

Laat ons eerlijk zijn: veel vergaderingen zijn tijdverlies. Te veel gepalaver, te weinig concrete afspraken, geen resultaten achteraf. De oplossing? Méér tijd spenderen aan een goede voorbereiding. En de vergaderingen zelf efficiënter doen verlopen. Precies wat u leert tijdens dit webinar.

Feedback vragen en gevenFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Het geven van feedback is onmisbaar geworden op de werkvloer. Herken je één van volgende situaties? Je gaf een belangrijke presentatie maar durft je collega's niet vragen wat zij ervan vonden? Je hebt veel energie gestoken in een dossier maar je krijgt geen er erkenning voor? Je wil een opmerking geven aan een collega of je leidinggevende maar weet niet hoe je dat het beste doet? Dan is dit traject zeker wat voor jou!

ProjectwerkFocus

Webclass or Face-to-Face

Krijgt u wel eens een project in uw schoot geworpen waarvan u denkt: hoe pak ik dát in godsnaam aan? Na deze opleiding vat u meteen de koe bij de horens.

Agile in projectenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Organisaties willen wendbaar zijn en zo inspelen op de VUCA-wereld waar veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Steeds meer organisaties gaan daarom Agile werken, traditioneel projectmanagement verdwijnt naar de achtergrond. Maak jij graag kennis met de basisprincipes van Agile werken of ben je op zoek naar enkele methodieken om dit concreet toe te passen? Je bent aan het goede adres!

Het ABC van LeadershipBasic

Webclass or Face-to-Face

Leidinggeven ... een vak apart. Maar hoe begin je eraan? Hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat je hierin kan blijven groeien? Fopas zet jou alvast op weg.

Samen met je team werken aan verbindingBasic

Webclass or Face-to-Face

Een sterk en hecht team waar teamleden elkaar ondersteunen en uitdagen, een omgeving waarin iedereen zich gezien voelt en het beste van zichzelf geeft, een sfeer van vertrouwen waarin ieder individu kan groeien en actief bijdraagt aan goede resultaten ...

Sensibiliseren voor digitale transformatieBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Hoe mensen sensibiliseren en gevoelig maken voor de veranderingen die de digitalisering met zich meebrengt. Jobs worden erdoor beïnvloed op verschillende niveaus. Iedereen is erbij betrokken: medewerkers, klanten, partners met wie men samenwerkt, ...

Meter/Peter zijn van collega'sBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Moet je als meter/peter nieuwe collega’s onthalen en begeleiden? Zorg jij ervoor dat collega’s zich specifieke kennis en/of vaardigheden eigen maken? Dan is dit traject voor jou.

Waarderend leidinggevenFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Als leidinggevende wil je betrouwbaar, solide, inspirerend, creatief, aandachtig, visionair, samenwerkend optreden. Je wil aandacht geven aan wat je wil laten groeien in individuen en teams. Mooi gezegd … maar hoe zet je die woorden om in daden?

Coachen van een collegaFocus

Webclass or Face-to-Face

Iemand coachen is als een zaadje cadeau krijgen: u ziet de persoon gaandeweg openbloeien. Toch als u het goed aanpakt. Fopas traint u in twee intensieve opleidingsdagen om uw rol als coach te versterken.

Participatief en Verbindend LeiderschapSpecial

Webclass or Face-to-Face

De tijd van de alleswetende superheld is voorbij. Samen weten we meer, kunnen we meer, bereiken we meer. Een credo dat door steeds meer team- en projectleiders onderschreven wordt. Daarnaast is er meer dan ooit nood aan verbinding en gezonde cohesie. In een wereld waar niets meer te voorspellen lijkt en op afstand werken een dagelijkse realiteit is geworden, stijgt het risico om elkaar uit het oog te verliezen gevoelig.

Leidinggevende als storytellerSpecial

Webclass or Face-to-Face

Storytelling. Zoiets “artistieks” hoort toch niet echt thuis in de wereld van de verzekeringen… of toch?

Creatieve processen begeleiden in teamsSpecial

Webclass or Face-to-Face

Ken je het gevoel? Je wil iets samen met je teamleden uitwerken, je plant een brainstorm in je meeting, je vraagt naar ideeën… en dan is het stil...

Kijken naar conflictSpecial

Webclass or Face-to-Face

Conflict in een team. Het is een uitdaging voor iedere leidinggevende. Het woord conflict heeft impliciet een negatieve connotatie. Maar is dat ook zo?

Een divers team faciliterenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Stuurt u een team aan dat zo divers is als een bont boeket bloemen? Dan is het belangrijk dat ook de meest uiteenlopende persoonlijkheden met elkaar leren omgaan, en elkaars verschillen als een troef beschouwen.

Change faciliterenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Uw organisatie staat voor een veranderingsproces. Is het uw taak om dat door te voeren tot bij uw collega's? Dan ontdekt u in deze opleiding hoe u het nodige draagvlak creëert.

Informatie verwerken en structurerenBasic

Webclass or Face-to-Face

Vandaag de dag worden we overspoeld met informatie. Een groot deel van die informatie is relevant voor onze job. In deze opleiding leert u hoe u informatie efficiënter verwerkt en beter structureert, zodat u ze gemakkelijker onthoudt.

Geef uw aandacht een boost!Basic

Webclass or Face-to-Face

Vandaag de dag worden we overstelpt met allerlei soorten (digitale) afleiders. Maar ook onze gedachten leiden ons af. In deze opleiding krijgt u een aantal praktische tips & tricks en concrete technieken die u helpen om terug rust te krijgen in uw hoofd en geconcentreerd en gefocust te werken.

Efficiënt memoriserenBasic

Webclass or Face-to-Face

Snakt u wel eens naar uw studentenjaren? Toen uw geheugen nog een spons was die grenzeloos gegevens opslorpte? Fopas doet u enkele trucs uit de doeken om ook op latere leeftijd nog efficiënt te memoriseren. 

Van probleemanalyse tot beslissingFocus

Webclass or Face-to-Face

Soms lijkt een probleem op een onontwarbaar kluwen. Fopas zet u op weg om dit draadje per draadje te ontknopen. Totdat u de afzonderlijke uitdagingen helder voor u ziet. Waarvoor u dan strategieën uitdenkt om ze stap voor stap te tackelen.

Schrijven en lezen op het schermFocus

Webclass or Face-to-Face

Paperless - papierloos - werken is zonder enige twijfel in opmars. De kans is dan ook groot dat u vaker van uw scherm leest dan op papier. Hoe maakt u het uzelf zo aangenaam mogelijk om digitaal te lezen? En hoe maakt u uw eigen teksten digitaal leesbaar voor uw lezers?

Snellezen en de essentie onthoudenSpecial

Webclass or Face-to-Face

U bent graag helemaal mee in uw vakgebied. Maar u hebt geen ruimte om af en toe een stevige publicatie door te nemen? Schrijf u dan in voor deze opleiding snellezen.

Zelfzeker informeren en presenterenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Help! Binnen enkele dagen moet je spreken voor een publiek. Hoe bereid je je voor? Hoe krijg je jouw zenuwen onder controle? Hoe zorg je voor aandachtige en geëngageerde toeschouwers? In dit traject komt het allemaal aan bod: van jouw overwinning op plankenkoorts tot de opbouw van je presentatie. Zodat je toehoorders aan jouw lippen hangen.

Anderen overtuigen van jouw ideeënFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Leer tijdens dit traject hoe je je boodschap zó aanpast dat die helder en krachtig overkomt en je op een meer overtuigende manier mensen meekrijgt in jouw verhaal.

Scherp uw creatief vermogen aanFocus

Webclass or Face-to-Face

Creatief denken wordt één van de kerncompetenties in onze snel veranderende en innoverende wereld. Creatief denken helpt u ook om problemen en moeilijke situaties op een andere manier aan te pakken.

Expertise delen met collega’sFocus

Webclass or Face-to-Face

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht.
Lerende organisaties vormen vaak de sleutel tot succes. Ze zijn in staat om continu te verbeteren, te vernieuwen en te ontwikkelen. Vind jij het belangrijk om je vaardigheden en kennis te delen? Wil je vermijden dat de knowhow die je in je job opbouwde verloren gaat? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Occasioneel trainen, ook op de werkvloerSpecial

Webclass or Face-to-Face

Af en toe geef je een opleiding(ssessie) of geef je jouw collega's instructies op de werkvloer. En dat lukt (meestal). Wil je er nog meer vat op krijgen? Reserveer dan alvast jouw plaats voor deze opleiding.

Oplossingsgericht aan het werkBasic

Webclass or Face-to-Face

Oplossingsgericht werken is een radicaal andere manier van denken en doen. Het helpt je om problemen en uitdagingen vanuit een positief perspectief te benaderen. In plaats van te focussen op het probleem, onderzoek je de wens of de behoefte ónder het probleem. De aandacht gaat naar wat werkt en wat je wil bereiken.

Time Management - Win elke week 90'Basic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

5 menu’s en 30 recepten die u op weg helpen naar een beter evenwicht in het leven. Beetje bij beetje schrijft u uw persoonlijk kookboek. U kiest die gerechten – tools, technieken en methoden – die het beste bij u aansluiten.
“Wanneer je je realiseert dat je je hele leven met je vingers hebt gegeten, terwijl je een lade hebt vol vorken, messen en lepels” (Edgar Pereira – Nestlé Zwitserland).

Stress en veerkrachtFocus

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Achtervolgt jouw werk je tot bij je thuis? Kom je nergens meer tot rust? Schrikken collega’s en families van jouw prikkelbaar humeur? Dan is het tijd om het roer om te gooien. Leer tijdens dit traject om je stress actief in te tomen. Krijg inzicht in je innerlijke onrust, vijl de scherpe kanten ervan af en gebruik stress zelfs als een positieve bron van energie!

Frans - volledig beginnersBasic

Webclass or Face-to-Face

Frans verzekerdFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 4 face-to-face sessies (6u) of 12 webclasses (2u).

Heb je een niveau B1 (intermediair niveau) of hoger? Dan kan je een opleiding volgen erkend door de FSMA voor 24 punten (~bijscholingsverplichting).

Frans E-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Frans via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Frans - specifiek*Special

Webclass or Face-to-Face

Webinar Telefoneren in het FransFocus

e-Learning / Video

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn een Franstalig iemand blijkt te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

Webinar E-mails schrijven in het FransSpecial

e-Learning / Video

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

Webinar Vergaderen in het FransSpecial

e-Learning / Video

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

Webinar Presenteren in het FransSpecial

e-Learning / Video

Geeft u af en toe een presentatie in het Frans? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor grote of minder grote zalen? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

Frans voor FranstaligenBasic

Personal Learning track

Nederlands - volledig beginnersBasic

Webclass or Face-to-Face

Nederlands E-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Nederlands verzekerdFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 4 face-to-face sessies (6u) of 12 webclasses (2u).

Heb je een niveau B1 (intermediair niveau) of hoger? Dan kan je een opleiding volgen erkend door de FSMA voor 24 punten (~bijscholingsverplichting).

Nederlands via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Nederlands - specifiek*Special

Webclass or Face-to-Face

Webinar Telefoneren in het NederlandsFocus

e-Learning / Video

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn een Nederlandstalig iemand blijkt te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

Webinar E-mails schrijven in het NederlandsSpecial

e-Learning / Video

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

Webinar Vergaderen in het NederlandsSpecial

e-Learning / Video

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

Webinar Presenteren in het NederlandsSpecial

e-Learning / Video

Geeft u af en toe een presentatie in het Nederlands? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor grote of minder grote zalen? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

Nederlands voor NederlandstaligenBasic

Personal Learning track

Engels - volledig beginnersBasic

Webclass or Face-to-Face

Engels verzekerdFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 4 face-to-face sessies (6u) of 12 webclasses (2u).

Engels E-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Engels via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Webinar Telefoneren in het EngelsFocus

e-Learning / Video

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn blijkt Engelstalig te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

Webinar E-mails schrijven in het EngelsSpecial

e-Learning / Video

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

Webinar Vergaderen in het EngelsSpecial

e-Learning / Video

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

Webinar Presenteren in het EngelsSpecial

e-Learning / Video

U geeft af en toe een presentatie in het Engels? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor een groot of een minder groot publiek? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

Duits - Volledig beginnersBasic

Webclass or Face-to-Face

Duits verzekerdFocus

Webclass or Face-to-Face

Dit traject (24u) bestaat uit 4 face-to-face sessies (6u) of 12 webclasses (2u).

Duits E-learning & coachingFocus

e-Learning / Video

Duits via de telefoonSpecial

Personal Learning track

Handige tools en apps voor het werkBasic

Webclass or Face-to-Face

Om uw werk efficiënt organiseren bestaan een heleboel (gratis) apps en tools voor op uw computer of smartphone. In deze interactieve sessie krijgt u eerst een demonstratie van een tiental handige apps. Daarna is het aan u om de relevante voor u te installeren en uit te proberen.

Iedereen digitaal meeBasic

Webclass or Face-to-Face

De wereld rond ons verandert en wordt in een snel tempo digitaler. Er komen elke dag tools en apps bij die ons leven makkelijker (willen) maken. We kunnen spreken van een echte digitale revolutie. In deze sessie overlopen we de basics daarvan en helpen we u om door het bos de bomen te zien.

Veilig werken online en in relatie tot derdenBasic

e-Learning / Video

Uw organisatie werkt met persoonsgegevens. Weet u hoe u hiermee veilig dient om te springen? En wat met bedrijfsgegevens? Leer hoe datalekken te voorkomen. Belangrijk want de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) is een feit op op 25 mei 2018.

Introductie in sociale mediaBasic

Webclass or Face-to-Face

Sociale media zoals Twitter, Linkedin en Facebook kenden de voorbije 15 jaar een snelle opkomst. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze beïnvloeden ons lezen, denken en begrijpen. In deze sessie overlopen we de verschillende sociale media; u leert ze begrijpen en gebruiken.

InstagramBasic

Webclass or Face-to-Face

Instagram is het snelst groeiende sociale mediakanaal in Vlaanderen en wereldwijd. Het visuele medium is niet langer enkel een speeltuin voor hippe jongeren. In deze sessie voor beginners maken we u wegwijs in de wondere wereld van filters, hashtags en stories.

FacebookBasic

Webclass or Face-to-Face

Facebook is en blijft de onbetwiste nummer 1 onder de sociale media. In België groeit het platform van Zuckerberg nog steeds. Maar liefst 7,2 miljoen landgenoten zijn gebruiker. In deze basisopleiding duiken we in de instellingen en functies van Facebook, zodat u na afloop vol vertrouwen foto’s en video’s kan posten of duimpjes en comments plaatsen.

Jezelf profileren op LinkedInFocus

Webclass or Face-to-Face

LinkedIn is tegenwoordig niet meer weg te denken wanneer we het over netwerken hebben. Tijdens deze interactieve sessie optimaliseert u uw profiel, leert u het sociale medium kennen en gebruiken en gaat u zelf praktisch aan de slag om uzelf te profileren in uw eigen netwerk.

Personal Digital EfficiencyFocus

Webclass or Face-to-Face

Door slim en efficiënt te werken met digitale tools verhoogt u uw productiviteit, maar verlaagt u ook uw werkdruk. Dit helpt u tevens te ontsnappen aan ‘digitale stress’. Deze workshop wil hiertoe bijdragen.

Afbeeldingen, video, audio gebruiken en bewerkenSpecial

Webclass or Face-to-Face

U maakt in uw job soms al eens gebruik van afbeeldingen, video en/of audio? U wilt graag enkele basisinzichten verwerven waardoor u efficiënter en sneller te werk kunt gaan? Deze opleiding is voor u!

Betrouwbare informatie zoeken op het internetFocus

Webclass or Face-to-Face

Tegenwoordig zoeken we allemaal regelmatig op het internet. We hebben zo onze gewoontes, maar brengen die ons op de meest efficiënte manier naar wat we zoeken? En vinden we uiteindelijk echt wat we willen? 

Teams: Interactieve, online workshops en webinars animerenSpecial

Webclass or Face-to-Face

Ben je een interne trainer of geef je vaak een opleiding op een online manier? Dan kan je die opleidingen saai maken door “Death by PowerPoint” toe te passen… of je kan ze heel interactief maken met allerlei tips, tools en tricks...

Teams en OneDrive: Je documenten beheren op een moderne manier*Special

Webclass or Face-to-Face

Waar plaats je documenten en hoe hou je het overzicht van wat waar staat? Hoe zorg je ervoor dat je een bestand gemakkelijk terugvindt? Hoe deel je documenten met collega’s en externen? En hoe werk je daarin samen? Deze opleiding biedt concrete antwoorden.

Teams: Leidinggeven op afstand*Special

Webclass or Face-to-Face

Leidinggeven op afstand … niet altijd even vanzelfsprekend. Hoe zet je Teams daarbij in als hulpmiddel?

Teams: Overleggen en samenwerken*Special

Webclass or Face-to-Face

Je organisatie werkt met Teams? Prima, dan heb je één van de meest moderne en krachtige communicatie en samenwerkingstools van het moment tot je beschikking. Maar hoe ga je er efficiënt mee aan de slag?

Teams - Werken in teamverband met Office 365Basic

e-Learning / Video

Deze module biedt u een video van 55 min.

Aan de slag met Power BIFocus

Webclass or Face-to-Face

Tijdens deze opleiding krijg je een goed beeld van wat Power Bi is en waar het toe instaat is.

Geavanceerdere rapporten maken met Power BIFocus

Webclass or Face-to-Face

Aan het einde van deze tweedaagse opleiding, ben je in staat om geavanceerdere gegevens te importeren en te analyseren.

ExcelFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Excel die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2007.

ExcelBasic

Webclass or Face-to-Face

Excel - Pivot TablesFocus

Webclass or Face-to-Face

Leer hoe je dankzij pivot tables (draaitabellen) grote hoeveelheden informatie uit een gegevenslijst of een tabel kan samenvatten, ordenen en analyseren.

Excel - PowerPivotFocus

Webclass or Face-to-Face

Excel - PowerQueryFocus

Webclass or Face-to-Face

Excel - Macro's VBASpecial

Webclass or Face-to-Face

OutlookFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Outlook die u nodig heeft.
U kan inschrijven voor Outlook 2016 of Outlook 2013.

Outlook Online - De online e-mailomgeving van Office 365Focus

e-Learning / Video

Deze module biedt u een video van 1,5u.

OutlookBasic

Webclass or Face-to-Face

Outlook voor gevorderdenSpecial

Webclass or Face-to-Face

PowerPointFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van PowerPoint die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010.

PowerPointBasic

Webclass or Face-to-Face

PowerPoint voor gevorderdenSpecial

Webclass or Face-to-Face

WordFocus

Personal Learning track

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Word die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Word 2016, Word 2013, Word 2010.

WordBasic

Webclass or Face-to-Face

Word voor gevorderdenSpecial

Webclass or Face-to-Face

AccessSpecial

e-Learning / Video

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Access die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Acces 2016 of Access 2013.

Office 365 - Omgeving, OneDrive voor Bedrijven en SharePoint OnlineFocus

e-Learning / Video

Deze module biedt u een interactieve training, bestaande uit 20 lesvideo’s, 20 opdrachten en 6 dossiers met aanvullende informatie.

Explore Office 365Basic

Webclass or Face-to-Face

Office Online - De online-applicaties van Office 365Focus

e-Learning / Video

Deze module biedt u een video van 1u.

OneNote 2016 - Notities maken en delenBasic

e-Learning / Video

Deze module biedt u een video van 40 minuten.

IT & ME - Get to know Systems & InfrastructuresBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Systems & Infrastructures? Then this program is definitely something for you!

IT & ME - Get to know DevelopmentBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Development? Then this program could be something for you!

IT & ME - Get to know Digital marketingBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Digital marketing? Then this program could be something for you!

IT & ME - Get to know Data ManagementBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Data Management? Then this program could be something for you!

IT & ME - Get to know Project management & business analystBasic

Personal Learning track

You are interested in IT, but you don't know well what are the options and possibilities? You're curious about Project Management & business analyst? Then this program could be something for you!

AI in BusinessBasic

e-Learning / Video

Artificiële intelligentie (AI) is niet het zoveelste buzzwoord. AI wordt al ingezet in de gezondheidszorg, de energiesector, maakindustrie, de verzekeringsbranche en andere sectoren. Wil je graag meer weten over wat AI is, het commercieel potentieel ervan, maar ook over de bijbehorende uitdagingen en risico's (zoals ethiek)? Dan is deze online cursus iets voor jou!

Basiskennis verzekeringen - Module 1Basic

Webclass or Face-to-Face

Verzekeringsdistributie IDD - Basiskennis Basic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

AntiwitwaswetgevingBasic

Webclass or Face-to-Face

Informatievereisten en gedragsregels bij verzekeringsdistributie (MiFID/IDD)Basic

Webclass or Face-to-Face

Arbeidsongevallenverzekering (tak 1b)Basic

Webclass or Face-to-Face

Ongevallenverzekering (tak 1a)Basic

Webclass or Face-to-Face

AO - De wet op de vergoeding van de arbeidsongevallen Focus

Webclass or Face-to-Face

De wegcodeBasic

Webclass or Face-to-Face

BA motorrijtuigen en bijstand (takken 1a, 3, 10 et 18) Basic

Webclass or Face-to-Face

Lichamelijke letsels (takken 1, 10 en 13)Basic

Webclass or Face-to-Face

Inleiding tot de expertise en RDR-overeenkomst: basisprincipes van het dossierbeheer Basic

Webclass or Face-to-Face

RDR-beheer en toepassing van de expertiseovereenkomstFocus

Webclass or Face-to-Face

Brandverzekering speciale risico's en bedrijfsschadeFocus

Webclass or Face-to-Face

Verzekering Brand en natuurevenementen (tak 8)Basic

Webclass or Face-to-Face

Brandverzekering voor woning en handelszaak - schadebeheerFocus

Webclass or Face-to-Face

Brandverzekering voor woning en handelszaak - schadepreventie in de praktijkFocus

Webclass or Face-to-Face

Brandverzekering voor woning en handelszaak - de praktijk van contractsluiting en uitgifteFocus

Webclass or Face-to-Face

Algemene Burgerlijke Aansprakelijkheid (tak 13)Basic

Webclass or Face-to-Face

Aansprakelijkheidsverzekeringen en rechtsbijstand (takken 13 en 17)Basic

Webclass or Face-to-Face

Verzekeringsdistributie IDD - Verzekeringen niet-levenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Burgerlijke Aansprakelijkheid - OndernemingenBasic

Webclass or Face-to-Face

Levensverzekeringen (takken 21-23-26) - Module 3Basic

Webclass or Face-to-Face

Levensverzekeringen met een beleggingscomponent (takken 21, 23 en 26) - Module 4 Basic

Webclass or Face-to-Face

Verzekeringsdistributie IDD - Leven in het algemeenBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Verzekeringsdistributie IDD - Leven met een beleggingscomponentBasic

Learning track with Webclasses or Face-to-Face

Ziekteverzekeringen (tak 2)Basic

Webclass or Face-to-Face

De individuele levensverzekering : de juridische mechanismen van A tot ZFocus

Webclass or Face-to-Face

HerverzekeringBasic

Webclass or Face-to-Face

Rechtsbijstandsverzekering (tak 17)Focus

Webclass or Face-to-Face

Technische verzekeringenBasic

Webclass or Face-to-Face

ZaakschadeverzekeringenFocus

Webclass or Face-to-Face

Kredietbemiddeling en hypothecair kredietBasic

Webclass or Face-to-Face

Career Fitness Profiler

Test

Wil je groeien in je job waarbij je energiebalans in evenwicht blijft? Wil je je talenten gebruiken om fit en inzetbaar te blijven in jouw loopbaan? Dan is deze test iets voor jou!

Werken in verzekeringen

Lees meer

Beroepsgroepen verzekeringssector

Lees meer

Examen Verzekeringen

Test

Examens verzekeringen voor kandidaten die GEEN opleiding volgen.

Insights Discovery

Test

Ben je op zoek naar een beter inzicht in jezelf? Wil je graag je eigen voorkeur voor bepaalde gedragingen (en die van anderen) beter begrijpen? Schrijf je dan via Fopas in voor een Insights Discovery test. Je ontvangt een uitgebreid persoonlijk rapport dat je samen met één van onze gecertifieerde coaches doorloopt. De resultaten zijn vertrouwelijk.

Nederlands

Test

De taaltest Nederlands (voor anderstaligen):

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Frans

Test

De taaltest Frans (voor anderstaligen):

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Engels

Test

De taaltest Engels:

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Duits

Test

De taaltest Duits:

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

Certifiëring

Test

Wil jij graag je digitale skills of je vaardigheden Excel, Excel VBA (ENG), PowerPoint, Word, Outlook of Access (FR) officieel laten erkennen? Dan ben je hier aan het goede adres!

Digitale vaardigheden

Test

Wil je graag zicht krijgen op je digitale vaardigheden? Dan is deze test voor jou!
De test werd gebaseerd op het Europese referentiekader 'The Digital Competence Framework for Citizens' - kortweg het 'DigComp Framework' - waarin de belangrijkste componenten voor digitale competentie werden opgenomen.

Excel

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Excel vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

Outlook

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Outlook vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

PowerPoint

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw PowerPoint vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

Word

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Word vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

Jobcoaching

Personal Learning track

Je hebt het gevoel vast te zitten in je job? Jobcoaching helpt je om struikelblokken weg te werken en met jouw sterke punten aan de slag te gaan.

Jobcrafting

Personal Learning track

Hoe haal je meer voldoening en plezier uit je werk? Via jobcrafting zoek je hoe je je taken boeiender maakt zodat je terug met meer goesting kan werken.

Individuele loopbaanbegeleiding

Personal Learning track

Waar wil je op professioneel vlak naartoe? Via loopbaanbegeleiding breng je je professionele wensen in kaart en koppelt er acties aan.