Verfijn uw keuze

Leerdomein 

  #227

 Oplossingsgericht denken en handelen

Group training

Vertrek vanuit de oplossingen, niet vanuit de problemen. Dat is het uitgangspunt van deze opleiding. Zo bent u gewapend tegen hindernissen op uw pad. En schiet u in zevenmijlslaarzen vooruit. Dankzij de praktische oefeningen pakt u uw toekomstige uitdagingen doelgericht en positief aan. En leert u de juiste vragen stellen om anderen verder te helpen.

 Energiek en authentiek handelen

Group training

Het is lang niet vanzelfsprekend om na elk voorval opnieuw soepel recht te krabbelen. Deze opleiding ondersteunt u om trouw te blijven aan uzelf en uw grenzen af te bakenen. Blik vooruit: positief doorgaan.

 Met uw persoonlijke kleuren en talenten aan de slag !

Group training

Jezelf kennen is de basis om stevig in het leven te staan. Dankzij deze opleiding ontdekt u wie u écht bent. U leert waar u staat en waar er kansen voor persoonlijke ontwikkeling liggen.

 Verandering persoonlijk verwelkomen

Group training

Al van bij uw geboorte ondergaat u voortdurend veranderingen. Onze genen zijn er dan ook op ingesteld. Toch zijn nieuwe omstandigheden soms bedreigend. En kunt u emotionele reacties verwachten, van uzelf of collega’s. Oké, die hebben hun nut … als u er juist mee omgaat. En hoe treedt u komende veranderingen met vertrouwen tegemoet? Fopas zet u op weg.

 Ambassadeur van verandering*

Group training

Bent u mee verantwoordelijk voor een kleine verandering of grootse reorganisatie in uw onderneming? Dan staat u voor een hachelijke klus: alle betrokkenen meekrijgen in uw verhaal. Gelukkig biedt Fopas u handvatten aan. Waarmee u weerstand ombuigt tot een troef, mensen overtuigt, en uw proces vlotter op gang trekt.

 Ambassadeur van verandering

Webinar

Tijdens dit webinar krijgt u een aantal tips en tricks om uw rol als ambassadeur van verandering binnen uw organisatie met verve te kunnen vervullen, zonder er zelf in vast te lopen.

 Ambassadeur van verandering

Combi learning

In dit traject ontdekt u hoe u uw rol als ambassadeur van verandering binnen uw organisatie met verve kan vervullen, zonder er zelf in vast te lopen.

 Ambassadeur van verandering

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Ambassadeur van verandering'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt. Bent u mee aan boord?

Webinar

De impact van de digitale transformatie wordt hoe langer hoe groter. Het gaat niet meer om de vraag of, maar wel hoé we ons niet laten overweldigen door deze nieuwe manieren van werken en nieuwe technologieën die altijd maar sneller en sneller evolueren.

 De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt. Bent u mee aan boord?

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'De culturele transformatie in de digitale wereld versnelt: bent u mee aan boord?'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in de workshop gaan we hier dieper op in.

 Digitale transformatie : negeren of omarmen

Combi learning

Digitale transformatie: wat betekent het? Wat is er veranderd? En hoe gaat u zelf met deze evolutie om? Wat zijn mogelijke valkuilen en opportuniteiten?

 Uw job in handen nemen

Group training

Met deze opleiding kneedt u uw job naar uw eigen wensen. Enerzijds door precies te weten waarvoor u staat en daarvoor te kiezen. Anderzijds door met kleine ingrepen uw dagelijkse werk beter in te vullen. In twee dagen destilleert u uw eigen waarden, kwaliteiten en leerpunten. U grijpt vast waarvan u energie krijgt, en laat los wat ballast is. Totdat u uw job stevig in eigen handen hebt.

 Uw job in handen nemen

Webinar

Elke loopbaan evolueert doorheen de tijd en wordt beïnvloed door interne en externe omstandigheden.
U wil zelf impact hebben op uw loopbaan en proactief uw loopbaan in handen wil nemen? Dan is dit webinar voor u!

 Uw netwerk uitbouwen, ook online

Group training

Een netwerk weeft zich niet automatisch. U moet de draden zelf spinnen. Hoe pakt u dat aan? Hoe wekt u vertrouwen op? En hoe wendt u ook zwakke banden in uw voordeel aan? Ga ernaar op zoek – samen met Fopas. U krijgt een aantal hulpmiddelen waarmee u gegarandeerd succes oogst. Uw persoonlijk ‘merk’ verkoopt dan als warme broodjes.

 Talenten waarmaken als 50+

Individual route

U bent 50plusser en u wilt wel eens wat anders? U bent in het algemeen tevreden met uw job, maar u hebt het gevoel wat te missen? U gebruikt uw competenties in uw job, maar niet uw talenten? Als u JA antwoordt op één van deze vragen, lees dan zeker verder!

 Langer werken, een uitdaging?

Group training

Automatisering en digitalisering, nieuwe managementvormen, grote wijzigingen op de verzekeringsmarkt, … de wereld verandert snel. Hoe blijft u in uw derde loopbaanfase of als 50-plusser met gezonde energie aan de slag?

 Assertief communiceren

Group training

Met een assertieve houding staat u ook buiten uw carrière steviger in uw schoenen. In deze opleiding leert u uw mening zo te verwoorden dat u zichzelf én uw gesprekspartner respecteert: eerlijk, vastberaden en constructief. U luistert actief en reageert ook in moeilijkere situaties gepast.

 Assertief communiceren

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Assertief communiceren. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Alert en doelgericht telefoneren

Group training

In een telefoongesprek communiceert u alleen met uw stem. Hoe zorgt u ervoor dat u meteen de juiste snaar raakt bij uw gesprekspartner? Fopas leert u efficiënt telefoneren: van gespreksstructuur tot klantgerichtheid.

 Alert en doelgericht telefoneren

Combi learning

In een telefoongesprek communiceert u enkel met uw stem. Hoe zorgt u ervoor dat u meteen de juiste snaar raakt bij uw gesprekspartner? In dit traject leert u hoe u efficiënt telefoneert: van gespreksstructuur tot klantgerichtheid.

 Alert en doelgericht telefoneren

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Alert en doelgericht telefoneren'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Proactief en klantgericht handelen

Group training

Klant is koning, wordt vaak gezegd. Maar hoe geeft u uw klant ook dat gevoel? Fopas neemt samen met u de basisprincipes onder de loep.

 Proactief en klantgericht handelen

Webinar

U hebt een klant aan de lijn. Hoe spreekt u die aan? U krijgt een e-mail. Hoe lang wacht u om te antwoorden? Dit webinar leert u essentiële attitudes en omgangsregels voor een klantgerichte opstelling vanuit een positieve mindset.

 Proactief en klantgericht handelen

Combi learning

U hebt een klant aan de lijn. Hoe spreekt u die aan? U krijgt een e-mail. Hoe lang wacht u om te antwoorden? Dit traject leert u essentiële attitudes en omgangsregels voor een klantgerichte opstelling vanuit een positieve mindset.

 Proactief en klantgericht handelen

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Proactief en klantgericht handelen'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Consulteren, adviseren, 'verkopen'

Group training

Speelt u in uw functie regelmatig de rol van adviseur voor klanten of collega’s? Dan blijft dat vaak niet bij eenvoudige, losse vraagstukken. Nee, vaak gaat het juist om delicate en complexe thema’s. Hoe stelt u zich daarbij op als een doorgewinterde raadgever? Iemand voor wie mensen hun hand in het vuur steken? In deze opleiding leert u haarscherp inspelen op de verwachtingen van wie u om advies vraagt.

 Omgaan met klagende klanten

Group training

Klachten interpreteren als afwijzingen door uw klant? Niet doen! Want het speelt net in uw voordeel dat klanten u eerlijk vertellen wat u nog beter kunt doen. En vindt u samen een oplossing? Dan wordt de relatie met die klant vaak onwrikbaar. In twee intensieve dagen ontdekt u aan den lijve hoe u dat klaarspeelt.

 Meer grip krijgen op lastige gesprekken aan de telefoon

Webinar

Bent u de persoon die steevast de ontevreden klanten aan de lijn krijgt? Of die boodschappen met slecht nieuws moet brengen? Dan kunt u best een duwtje in de rug gebruiken. Dit webinar geeft u concrete tips om uw kalmte te bewaren, assertief neen te zeggen als dat nodig is en de angel uit moeilijke gesprekken te halen.

 Meer grip krijgen op lastige gesprekken aan de telefoon

Combi learning

Bent u de persoon die steevast de ontevreden klanten aan de lijn krijgt? Of die boodschappen met slecht nieuws moet brengen? Dan kunt u best een duwtje in de rug gebruiken. Dit traject geeft u concrete tips om uw kalmte te bewaren, assertief neen te zeggen als dat nodig is en de angel uit moeilijke gesprekken te halen.

 Meer grip krijgen op lastige gesprekken aan de telefoon

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Meer grip krijgen op lastige gesprekken aan de telefoon'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Omgaan met agressieve klanten

Group training

U maakt het vast wel eens mee: een klant die emotioneel tot ronduit agressief reageert. Het is een kunst om daar dan niet in mee te gaan, want uw gedrag lokt tegengedrag uit. Hoe blijft u in zulke situaties professioneel?

 Omgaan met agressieve klanten

Webinar

Emotionele of ronduit razende klant? Laat u niet meeslepen. Want actie leidt tot reactie. Voor u het weet, escaleert de discussie tot een scheldpartij. Dit webinar geeft u concrete tips om in zulke situaties het hoofd koel te houden.

 Omgaan met agressieve klanten

Combi learning

Emotionele of ronduit razende klant? Laat u niet meeslepen. Want actie leidt tot reactie. Voor u het weet, escaleert de discussie tot een scheldpartij. Dit traject geeft u concrete tips om in zulke situaties het hoofd koel te houden.

 Omgaan met agressieve klanten

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Omgaan met agressieve klanten'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Helder schrijven - Introductie

Group training

Een boodschap overbrengen naar een collega of klant in heldere taal is een kunst op zich. In deze korte cursus leert u doeltreffend, duidelijk en lezersgericht schrijven. Voorbeelden, tips en richtlijnen wisselen elkaar af met kleine praktische oefeningen om de theorie meteen in de praktijk om te zetten.

 Helder schrijven - Verdieping

Group training

Met lezersgerichte teksten trekt u meteen de aandacht van uw lezer. In heldere, vlotte zinnen communiceert u eenduidig en transparant. En dankzij uw doordachte opmaak haalt uw lezer in één oogopslag de kern uit uw tekst.
Fopas leert u via een hele reeks praktische oefeningen hoe u meer respons haalt uit uw teksten.

 Schrijftips voor een beter begrip

Group training

Angst voor het witte blad, of lege scherm? Nergens voor nodig. Met de vuistregels die Fopas u aanleert, brengt u uw boodschap helder over. Van titel over woordgebruik tot paginaschikking: uw lezer krijgt met plezier uw teksten voorgeschoteld. En begrijpt meteen wat u bedoelt.

 Zakelijke e-mails schrijven

Webinar

Hoe zorgt u ervoor dat uw e-mails met plezier gelezen worden, en de lezer er graag gevolg aan geeft? Hoe schrijft u duidelijk en to the point, met concrete verwachtingen? Dit webinar zet u alvast op weg.

 Zakelijke e-mails schrijven

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Zakelijke e-mails schrijven'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.
U gaat aan de slag met uw eigen teksten.

 Doeltreffend en lezersgericht schrijven

Group training

Met lezersgerichte teksten trekt u meteen de aandacht van uw lezer. In heldere, vlotte zinnen communiceert u eenduidig en transparant. En dankzij uw doordachte opmaak haalt uw lezer in één oogopslag de kern uit uw betoog. Inhoud verzamelen, structureren, bepaalde briefsoorten opstellen, …? Fopas dompelt u onder in een lekker warm schrijfbad, waarin u vooral al doende leert.

 Schrijven voor online media

Webinar

Wilt u uw boodschap van het scherm doen spatten? En ze vooral helder, vlot en bondig overbrengen, op een manier die optimaal past bij online publicatie? Tijdens dit webinar krijgt u een aantal voorbeelden van wat wel en wat niet werkt.

 Schrijven voor online media

Combi learning

Wilt u uw boodschap van het scherm doen spatten? En ze vooral helder, vlot en bondig overbrengen, op een manier die optimaal past bij online publicatie? Tijdens deze opleiding krijgt u een aantal voorbeelden van wat wel en wat niet werkt.

 Schrijven voor online media

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Schrijven voor online media'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Schrijftips

E-learning

Spellingsregels heropfrissen? Een aantal grammaticale regels bijspijkeren? Enkele tips om vlotter en leesbaarder te schrijven? U bent aan het juiste adres!

 Co-creatie en samenwerken in team

Group training

Hoe maakt u een team zo krachtig dat het de som van individuen allang overstijgt? Dat iedere collega er zijn plekje vindt, en er sterker uitkomt? Met allerlei technieken voor groepsdynamiek wakkert u een vlam aan in uw groep. En door co-creatief samen te werken haalt u de wijsheid in de groep naar boven.

 Samenwerken in team, ook op afstand

Combi learning

Samenwerken is al een kunst op zich. Want een groep collega’s is daarom nog geen team. En werkt de helft van dat team ook nog eens op afstand? Dan wordt het nog moeilijker om iedereen op één lijn te krijgen. Leer tijdens dit traject welke hordes u moet overwinnen om uw team optimaal te doen functioneren, ook in dit digitale tijdperk.

 Feedback geven en ontvangen

Group training

Feedback beschouwen als een cadeau dat u gretig uitpakt? Het is een houding die Fopas u graag aanleert. In deze opleiding versterkt u ook uw eigen manier van constructief feedback geven. Want correct tweerichtingsverkeer doet uzelf en uw organisatie alleen maar groeien.

 Feedback geven en ontvangen

Webinar

Schrikt u ervoor terug om feedback te geven? Omdat u vreest voor de reactie, of omdat u weet dat uw collega er toch geen rekening mee houdt? Dan is dit webinar iets voor u.

 Feedback geven en ontvangen

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Feedback geven en ontvangen'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Projectwerk

Group training

Krijgt u wel eens een project in uw schoot geworpen waarvan u denkt: hoe pak ik dát in godsnaam aan? Na deze opleiding vat u meteen de koe bij de horens.

 Onderhandelen met respect

Group training

U wilt iets in de wacht slepen. En u weet dat u daarvoor compromissen zult moeten zoeken. Waar stelt u uw grenzen? En hoe speelt u in op de tegenargumenten van uw onderhandelingspartner?

 Medewerkers sensibiliseren voor de culturele transformatie in de digitale wereld

Combi learning

Hoe mensen sensibiliseren en gevoelig maken voor de veranderingen die de digitalisering met zich meebrengt. Jobs worden erdoor beïnvloed op verschillende niveaus. Iedereen is erbij betrokken: medewerkers, klanten, partners met wie men samenwerkt, ...

 Medewerkers sensibiliseren voor de culturele transformatie in de digitale wereld

Webinar

Hoe mensen sensibiliseren en gevoelig maken voor de veranderingen die de digitalisering met zich meebrengt. Jobs worden erdoor beïnvloed op verschillende niveaus. Iedereen is erbij betrokken: medewerkers, klanten, partners met wie men samenwerkt, ...

 Medewerkers sensibiliseren voor de culturele transformatie in de digitale wereld

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Medewerkers sensibiliseren voor de culturele transformatie in de digitale wereld'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in de workshop gaan we hier dieper op in.

 Meter/peter zijn van collega's

Group training

Als mentor haalt u er ongetwijfeld veel energie uit om uw collega onder uw hoede te nemen. Wilt u die taak nog meer ter harte nemen? Volg dan deze specifieke opleiding.

 Meter/Peter zijn van collega's

Combi learning

Moet u als meter/peter nieuwe collega’s onthalen en begeleiden? Zorgt u ervoor dat collega’s zich specifieke kennis en/of vaardigheden eigen maken? Dan is dit traject voor u.

 Meter/Peter zijn van collega's

Webinar

Moet u als meter/peter nieuwe collega’s onthalen en begeleiden? Zorgt u ervoor dat collega’s zich specifieke kennis en/of vaardigheden eigen maken? Dan is dit webinar voor u.

 Meter/Peter zijn van collega's

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Meter/Peter zijn van collega's'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Coachen van een collega

Group training

Iemand coachen is als een zaadje cadeau krijgen: u ziet de persoon gaandeweg openbloeien. Toch als u het goed aanpakt. Fopas traint u in twee intensieve opleidingsdagen om uw rol als coach te versterken.

 Waarderend leidinggeven

Group training

Als leidinggevende moet u verschillende rollen tegelijk spelen. Hoe krijgt u al die verschillende facetten gecombineerd, terwijl u toch uw eigen grenzen stelt? 

 Waarderend leidinggeven

Combi learning

Als leidinggevende wilt u betrouwbaar, solide, inspirerend, creatief, aandachtig, visionair, samenwerkend optreden. U wilt aandacht geven aan wat u wil laten groeien in individuen en teams. Mooi gezegd … maar hoe zet u die woorden om in daden?

 Werkgoesting mogelijk maken

Group training

Zonder werkgoesting geen gelukkige medewerkers. Ontdek welke factoren dit beïnvloeden. En hoe u werkgoesting zelf positief stimuleert. Krijgt u al goesting in deze opleiding? Terecht!

 Een divers team faciliteren

Group training

Stuurt u een team aan dat zo divers is als een bont boeket bloemen? Dan is het belangrijk dat ook de meest uiteenlopende persoonlijkheden met elkaar leren omgaan, en elkaars verschillen als een troef beschouwen.

 Change faciliteren

Group training

Uw organisatie staat voor een veranderingsproces. Is het uw taak om dat door te voeren tot bij uw collega's? Dan ontdekt u in deze opleiding hoe u het nodige draagvlak creëert.

 Participatief samenwerken

Group training

U kent vast de situatie: u stelt een vraag aan uw team, en krijgt alleen maar starende blikken als antwoord. Fopas laat u kennismaken met een aantal technieken waarmee u mensen aanzet om wél te spreken. In een veilige sfeer: van world café tot intervisiegroepen.

 Anderen overtuigen van uw ideeën

Group training

In deze opleiding dikt u uw overtuigingskracht aan. U verdiept u in de beïnvloedingsstijlen en ontdekt welke u het beste liggen. U leert ook naar uw gelijk te streven op een gezonde, empathische manier. Wees niet verbaasd als u voortaan de neuzen van uw collega’s in een mum van tijd in uw richting krijgt!

 Anderen overtuigen van uw ideeën

Webinar

U wil anders leren communiceren om deze meer overtuigingskracht te geven? U wenst op een meer overtuigende manier mensen mee te krijgen in uw verhaal? Dan is dit webinar voor u!

 Anderen overtuigen van uw ideeën

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Anderen overtuigen van uw ideeën'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Zelfzeker informeren en presenteren

Group training

Vooraan in een groep. Tientallen ogen verwachtingsvol op u gericht. En dan … raakt u niet uit uw woorden. Of staat u te trillen op uw benen. Hoe krijgt u die zenuwen onder controle? Hoe bereidt u uw presentatie voor zodat u de draad niet verliest? Fopas stoomt u klaar.

 Spreken voor een publiek - zich voorbereiden

Webinar

Help! Binnen enkele dagen moet u spreken voor een publiek. Hoe bereidt u zich voor? Hou krijgt u uw zenuwen onder controle? Hoe zorgt u voor aandachtige en geëngageerde toeschouwers? In dit webinar komt het allemaal aan bod: van uw overwinning op uw plankenkoorts tot de opbouw van uw presentatie. Zodat uw toehoorders aan uw lippen hangen.

 Zelfzeker informeren en presenteren

Combi learning

Help! Binnen enkele dagen moet u spreken voor een publiek. Hoe bereidt u zich voor? Hoe krijgt u uw zenuwen onder controle? Hoe zorgt u voor aandachtige en geëngageerde toeschouwers? In dit traject komt het allemaal aan bod: van uw overwinning op uw plankenkoorts tot de opbouw van uw presentatie. Zodat uw toehoorders aan uw lippen hangen.

 Spreken voor een publiek - zich voorbereiden

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Spreken voor een publiek - Zich voorbereiden'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Scherp uw creatief vermogen aan

Group training

Creatief denken wordt één van de kerncompetenties in onze snel veranderende en innoverende wereld. Creatief denken helpt u ook om problemen en moeilijke situaties op een andere manier aan te pakken.

 Occasioneel trainen, ook op de werkvloer

Group training

Af en toe geeft u een opleiding(ssessie) of geeft u uw collega's instructies op de werkvloer. En dat lukt (meestal). Wilt u er nog meer vat op krijgen? Reserveer dan alvast uw plaats voor deze opleiding.

 Informatie verwerken en structureren

Group training

Vandaag de dag worden we overspoeld met informatie. Een groot deel van die informatie is relevant voor onze job. In deze opleiding leert u hoe u informatie efficiënter verwerkt en beter structureert, zodat u ze gemakkelijker onthoudt.

 Van probleemanalyse tot beslissing

Group training

Soms lijkt een probleem op een onontwarbaar kluwen. Fopas zet u op weg om dit draadje per draadje te ontknopen. Totdat u de afzonderlijke uitdagingen helder voor u ziet. Waarvoor u dan strategieën uitdenkt om ze stap voor stap te tackelen.

 Geef uw aandacht een boost!

Group training

Vandaag de dag worden we overstelpt met allerlei soorten afleiders. Maar ook onze gedachten leiden ons af. In deze opleiding krijgt u een aantal praktische tips & tricks en concrete technieken die u helpen om terug rust te krijgen in uw hoofd en geconcentreerd en gefocust te werken.

 Schrijven en lezen op het scherm

Group training

Paperless - papierloos - werken is zonder enige twijfel in opmars. De kans is dan ook groot dat u vaker van uw scherm leest dan op papier. Hoe maakt u het uzelf zo aangenaam mogelijk om digitaal te lezen? En hoe maakt u uw eigen teksten digitaal leesbaar voor uw lezers?

 Efficiënt memoriseren

Group training

Snakt u wel eens naar uw studentenjaren? Toen uw geheugen nog een spons was die grenzeloos gegevens opslorpte? Fopas doet u enkele trucs uit de doeken om ook op latere leeftijd nog efficiënt te memoriseren. 

 Snellezen en de essentie onthouden

Group training

U bent graag helemaal mee in uw vakgebied. Maar u hebt geen ruimte om af en toe een stevige publicatie door te nemen? Schrijf u dan in voor deze opleiding snellezen.

 Time Management - Win elke week 90'

Combi learning

5 menu’s en 30 recepten die u op weg helpen naar een beter evenwicht in het leven. Beetje bij beetje schrijft u uw persoonlijk kookboek. U kiest die gerechten – tools, technieken en methoden – die het beste bij u aansluiten.
“Wanneer je je realiseert dat je je hele leven met je vingers hebt gegeten, terwijl je een lade hebt vol vorken, messen en lepels” (Edgar Pereira – Nestlé Zwitserland).

 Time Management - Hou uw inbox leeg!

Webinar

Komt u elke dag weer een paar uren te kort? Kunt u zich niet meer voorstellen hoe een lege inbox eruitziet? Hebt u nooit meer het gevoel dat uw werk echt áf is? De tijd kunt u niet managen, uzelf wél. Dat leert u tijdens dit webinar, met eenvoudige concrete en praktische tools om uw dag – thuis én op het werk – beter te ordenen. Resultaat? Meer productiviteit, minder stress.

 Time Management - Hou uw inbox leeg!

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Time Management - Hou uw inbow leeg!'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Time Management - De vier tijdsvirussen

Webinar

Kent u dat gevoel? Hoe harder u werkt, hoe minder efficiënt u lijkt te zijn. Omdat stress zich van u meester maakt, en al uw energie opslorpt. Dit webinar pakt de achterliggende oorzaak van uw chronisch tijdgebrek aan. U leert om beter om te gaan met uw prioriteiten, de vier ‘tijdsvirussen’ te herkennen en zo immuun te worden voor stress.

 Time Management - De vier tijdsvirussen

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Time Management - De vier tijdsvirussen'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Time Management vanuit je eigen persoon

Webinar

In dit webinar dit leert u hoe uw persoonlijkheid en context een impact heeft op uw tijdgebruik en hoe u hier beter mee kan omgaan.

 Time Management vanuit je eigen persoon

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Persoonlijke effectiviteit'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Stress en veerkracht*

Group training

Achtervolgt uw werk u ook thuis? Bekijkt u de zaken niet meer nuchter? En voelt u zich gespannen en prikkelbaar? Tijd om uw stress actief in te tomen!

 Stress en veerkracht

Webinar

Achtervolgt uw werk u tot bij u thuis? Komt u nergens meer tot rust? Schrikken collega’s en families van uw prikkelbaar humeur? Dan is het tijd om het roer om te gooien. Leer tijdens dit webinar om uw stress actief in te tomen. Krijg inzicht in uw innerlijke onrust, vijl de scherpe kanten ervan af en gebruik stress zelfs als een positieve bron van energie!

 Stress en veerkracht

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Stress en veerkracht'. Tijdens het webinar kreeg u enkele inzichten mee; in deze workshop bespreken we die verder, reflecteren we en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 Frans - specifiek*

Group training

 Frans verzekerd

Group training

 Frans verzekerd - webclasses

Combi learning

Dit traject bestaat uit 2 face-to-face sessies en 12 webclasses (‘online groepssessies’).

 Telefoneren in het Frans

Webinar

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn een Franstalig iemand blijkt te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

 E-mails schrijven in het Frans

Webinar

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

 Vergaderen in het Frans

Webinar

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

 Presenteren in het Frans

Webinar

Geeft u af en toe een presentatie in het Frans? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor grote of minder grote zalen? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

 Nederlands verzekerd - webclasses

Combi learning

Dit traject bestaat uit 2 face-to-face sessies en 12 webclasses (‘online groepssessies’).

 Telefoneren in het Nederlands

Webinar

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn een Nederlandstalig iemand blijkt te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

 E-mails schrijven in het Nederlands

Webinar

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

 Webinar - Vergaderen in het Nederlands

Webinar

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

 Presenteren in het Nederlands

Webinar

Geeft u af en toe een presentatie in het Nederlands? Tijdens een verkoopsgesprek of tijdens een vergadering binnen uw organisatie? Een presentatie voor grote of minder grote zalen? Eén ding is zeker: u wilt dat de boodschap duidelijk overkomt, dat ze impact heeft.

 Engels verzekerd

Group training

 Engels verzekerd - webclasses

Combi learning

Dit traject bestaat uit 2 face-to-face sessies en 12 webclasses (‘online groepssessies’).

 Telefoneren in het Engels

Webinar

Krijgt u het warm wanneer u de telefoon opneemt en de persoon aan de andere kant van de lijn blijkt Engelstalig te zijn? Dit webinar helpt u alvast een stuk op weg.

 Duits verzekerd

Group training

 Vergaderen in het Engels

Webinar

U zit vol goede ideeën maar u twijfelt om het woord te vragen tijdens een vergadering? Tijdens dit webinar leert u hoe u het woord kan nemen, uw mening kunt formuleren en uw betoog kunt structureren.

 Duits verzekerd - webclasses

Combi learning

Dit traject bestaat uit 2 face-to-face sessies en 12 webclasses (‘online groepssessies’).

 E-mails schrijven in het Engels

Webinar

In dit webinar reiken we u de sleutelzinnen aan om een e-mail op te stellen. Aan het einde van het webinar kan u meteen aan de slag!

 Testen Nederlands

Deze online taaltests geven u een globaal idee van uw taalkennis Nederlands.

 Testen Frans

Deze online taaltests geven u een globaal idee van uw taalkennis Frans.

 Testen Engels

Deze online taaltests geven u een globaal idee van uw taalkennis Engels.

 Handige tools voor het werk

Group training

Om uw werk efficiënt organiseren bestaan een heleboel (gratis) apps en tools voor op uw computer of smartphone. In deze interactieve sessie krijgt u eerst een demonstratie van een tiental handige apps. Daarna is het aan u om de relevante voor u te installeren en uit te proberen.

 Iedereen digitaal mee

Group training

De wereld rond ons verandert en wordt in een snel tempo digitaler. Er komen elke dag tools en apps bij die ons leven makkelijker (willen) maken. We kunnen spreken van een echte digitale revolutie. In deze sessie overlopen we de basics daarvan en helpen we u om door het bos de bomen te zien.

 Introductie in sociale media

Group training

Sociale media zoals Twitter, Linkedin en Facebook kenden de voorbije 15 jaar een snelle opkomst. Ze zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze beïnvloeden ons lezen, denken en begrijpen. In deze sessie overlopen we de verschillende sociale media; u leert ze begrijpen en gebruiken.

 Jezelf profileren op LinkedIn

Group training

LinkedIn is tegenwoordig niet meer weg te denken wanneer we het over netwerken hebben. Tijdens deze interactieve sessie optimaliseert u uw profiel, leert u het sociale medium kennen en gebruiken en gaat u zelf praktisch aan de slag om uzelf te profileren in uw eigen netwerk.

 Starten met Instagram

Group training

Instagram is het snelst groeiende sociale mediakanaal in Vlaanderen en wereldwijd. Het visuele medium is niet langer enkel een speeltuin voor hippe jongeren. In deze sessie voor beginners maken we u wegwijs in de wondere wereld van filters, hashtags en stories.

 Starten met Facebook

Group training

Facebook is en blijft de onbetwiste nummer 1 onder de sociale media. In België groeit het platform van Zuckerberg nog steeds. Maar liefst 7,2 miljoen landgenoten zijn gebruiker. In deze basisopleiding duiken we in de instellingen en functies van Facebook, zodat u na afloop vol vertrouwen foto’s en video’s kan posten of duimpjes en comments plaatsen.

 Online courses

E-learning

Wilt u uw digitale skills upgraden, op eigen ritme, waar en wanneer u maar wil, dan bent u hier op het goede adres.
U vindt hier (gratis) online cursussen rond verschillende onderwerpen: JAVA, html, SCRUM, programmeren, ...

 Smart Internet Tools

Webinar

Tijdens dit webinar maakt u kennis met slimme tools die (meestal) gratis te verkrijgen zijn op het internet. Dankzij deze tools wint u heel wat tijd bij het uitvoeren van (routine-)taken op PC.

 Oefeningen en games

E-learning

Wilt u uw digitale skills upgraden, op eigen ritme, waar en wanneer u maar wil, dan bent u hier op het goede adres.
U vindt hier gratis oefeningen en games rond verschillende onderwerpen.

 Workshop - Smart Internet Tools

Workshop

Deze workshop volgt op het webinar 'Smart Internet Tools'. Tijdens het webinar kreeg u enkele tools mee; in deze workshop bespreken we die verder, en oefenen we de vaardigheden hieraan gelinkt.

 (Video)tutorials

E-learning

Wilt u uw digitale skills upgraden, op eigen ritme, waar en wanneer u maar wil, dan bent u hier op het goede adres.
U vindt hier videotutorials rond verschillende onderwerpen.

 Personal Digital Efficiency

Group training

Door slim en efficiënt te werken met digitale tools verhoogt u uw productiviteit, maar verlaagt u ook uw werkdruk. Dit helpt u tevens te ontsnappen aan ‘digitale stress’. Deze workshop wil hiertoe bijdragen.

 What you don't use, you lose

E-learning

Dankzij de digitalisering winnen we aan efficiëntie, maar verliezen we ook een aantal vaardigheden, bijv. dingen onthouden, je concentreren, uit het hoofd rekenen, correct spellen,...
U vindt hier een aantal online cursussen rond deze thema's.

 Betrouwbare informatie zoeken op het internet

Group training

Tegenwoordig zoeken we allemaal regelmatig op het internet. We hebben zo onze gewoontes, maar brengen die ons op de meest efficiënte manier naar wat we zoeken? En vinden we uiteindelijk echt wat we willen? 

 Afbeeldingen, video, audio gebruiken en bewerken

Group training

U maakt in uw job soms al eens gebruik van afbeeldingen, video en/of audio? U wilt graag enkele basisinzichten verwerven waardoor u efficiënter en sneller te werk kunt gaan? Deze opleiding is voor u!

 Veilig werken online en in relatie tot derden

E-learning

Uw organisatie werkt met persoonsgegevens. Weet u hoe u hiermee veilig dient om te springen? En wat met bedrijfsgegevens? Leer hoe datalekken te voorkomen. Belangrijk want de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) is een feit op op 25 mei 2018.

 Explore Office 365

Group training

 Skype for business

Group training

 Office 365 - Omgeving, OneDrive voor Bedrijven en SharePoint Online

E-learning

Deze module biedt u een interactieve training, bestaande uit 20 lesvideo’s, 20 opdrachten en 6 dossiers met aanvullende informatie.

 Office Online - De online-applicaties van Office 365

E-learning

Deze module biedt u een video van 1u.

 Outlook Online - De online e-mailomgeving van Office 365

E-learning

Deze module biedt u een video van 1,5u.

 OneNote 2016 - Notities maken en delen

E-learning

Deze module biedt u een video van 40 minuten.

 Skype for Business: In realtime communiceren

E-learning

Deze module biedt u 11 lesvideo’s, met een totale duur van ongeveer 1u.

 Teams - Werken in teamverband met Office 365

E-learning

Deze module biedt u een video van 55 min.

 Starten met Windows

E-learning

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Windows die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Windows 10 of Windows 7.

 Excel - Basis

Group training

 Excel - Macro's VBA

Group training

 Digital Competences Self-Diagnosis Test

This free tool will provide you with a personalised assessment of your digital profile with the following parameters: potential for developing digital competences, training experience in ICT, and the level of digital competence.

 Excel - PowerPivot

Group training

 Excel - PowerQuery

Group training

 Online Collaboration Skills Barometer

This online barometer will help you evaluate your knowledge about online collaboration. You can test your skills and knowledge in three areas: general knowledge about online collaboration tools, webinars, and mobile collaboration tools.

 Excel

E-learning

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Excel die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010, Excel 2007.

 Skillage - Test uw ICT-vaardigheden

Skillage is een self assessment tool (vooral gericht op jongeren) om uw ICT-vaardigheden te evalueren.

 Outlook - Basis

Group training

 Phishing Quiz

Ever wonder how good you are at telling the difference between a legitimate website and one that's a phishing attempt? Take this quiz to find out.

 YouRock: ontdek uw verborgen skills en maak een online professioneel profiel aan

 • Identificeer uw professionele vaardigheden.
 • Maak een professioneel, dynamisch profiel aan met uw belangrijkste vaardigheden.
 • Maak een portfolio aan met online materiaal.

 Outlook

E-learning

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Outlook die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Outlook 2016, Outlook 2013, Outlook 2010.

 PowerPoint - Basis

Group training

 PowerPoint

E-learning

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van PowerPoint die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor PowerPoint 2016, PowerPoint 2013, PowerPoint 2010.

 Word - Basis

Group training

 Word

E-learning

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Word die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Word 2016, Word 2013, Word 2010.

 Access

E-learning

Met dit e-learningpakket leert u op eigen ritme en enkel die functies van Access die u nodig heeft.
U kunt online inschrijven voor Acces 2016 of Access 2013.

 Algemene inleiding tot de verzekeringen

Training with partner organisation

 Het verzekeringscontract

Training with partner organisation

 Verzekeringswetgeving

Training with partner organisation

 Antiwitwaswetgeving

Training with partner organisation

 Wetgeving

Combi learning

 Arbeidsongevallen

Training with partner organisation

 Ongevallenverzekering

Training with partner organisation

 Arbeidsongevallen - De wet op de vergoeding

Training with partner organisation

 De wegcode

Group training

 Auto - BA-Motorrijtuigen

Training with partner organisation

 Lichamelijke schade

Training with partner organisation

 Verzekering Brand en natuurevenementen

Training with partner organisation

 Brand - Praktijk on site en Preventie

Training with partner organisation

 Brand - Productie / Emissie

Training with partner organisation

 Zaakverzekeringen

Combi learning

 Algemene Burgerlijke Aansprakelijkheid

Training with partner organisation

 Burgerlijke Aansprakelijkheid - Ondernemingen

Training with partner organisation

 Ziekteverzekeringen

Training with partner organisation

 Herverzekering

Training with partner organisation

 Rechtsbijstand

Training with partner organisation

 Technische verzekeringen

Training with partner organisation

 Hulpverlening

Training with partner organisation

 Kredietbemiddeling en hypothecair krediet

Training with partner organisation

 Werken in verzekeringen

Lees meer

 Beroepsgroepen verzekeringssector

Lees meer

 Nederlands

Test

De taaltest Nederlands (voor anderstaligen):

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

 Frans

Test

De taaltest Frans (voor anderstaligen):

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

 Engels

Test

De taaltest Engels:

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

 Duits

Test

De taaltest Duits:

 • bestaat uit 5 onderdelen met in totaal 70 vragen
 • duurt tussen de 40 en 50 minuten

De test bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.
Na de test ontvangt u een persoonlijk rapport.

 Digitale vaardigheden

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw digitale vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

 Excel

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Excel vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

 Outlook

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Outlook vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

 PowerPoint

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw PowerPoint vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

 Word

Test

Wenst u zicht te krijgen op uw Word vaardigheden? Dan is deze test voor u:

 • omvat 20 tot 25 vragen
 • duurt maximaal 40 minuten

Na de test ontvangt u via mail een persoonlijk rapport.

 Jobcoaching

Individual route

U hebt het gevoel vast te zitten in uw job? Jobcoaching helpt u om struikelblokken weg te werken en met uw sterke punten aan de slag te gaan.

 Jobcrafting

Individual route

Hoe haalt u meer voldoening en plezier uit uw werk? Via jobcrafting zoekt u hoe u uw taken boeiender maakt zodat u terug met meer goesting kan werken.

 Individuele loopbaanbegeleiding

Individual route

Waar wilt u op professioneel vlak naartoe? Via loopbaanbegeleiding brengt u uw professionele wensen in kaart en koppelt er acties aan.